Εκλογές 2015: Συναντήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τους πρέσβεις της Αργεντινής και της Παλαιστίνης

Εκλογές 2015: Συναντήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τους πρέσβεις της Αργεντινής και της Παλαιστίνης
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσιάζει το βιβλίο του Νίκου Ιγγλέση με τίτλο "Η επανάσταση του GREXIT - Το σχέδιο" την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είχε επαφές με τους πρέσβεις της Αργεντινής και της Παλαιστίνης

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία για την ανύψωση της παλαιστινιακής σημαίας στον ΟΗΕ δεν εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού”, ανέφερε σε δήλωσή του, μετά την αποψινή του συνάντηση με τον πρεσβευτή της Παλαιστίνης στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας, είπε, ότι θεωρεί την στάση αυτή “απαράδεκτη”, ενώ καταλόγισε ευθύνες “στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και τη ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη”. “Είναι απαράδεκτο και ντροπή που η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα το παλαιστινιακό κράτος”, συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης.

“Αυτό είναι μία μελανή υπόθεση που πλήττει τα δημοκρατικά φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού. Ευχαριστούμε τον κ. Πρέσβη για την συνάντηση, για την υποδοχή και την φιλοξενία. Είμαστε πάντα αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό, στην πρώτη γραμμή για την δικαίωση του, την λευτεριά και την ανεξαρτησία του”, τόνισε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επισκέφθηκε τον πρέσβη της Αργεντινής τον οποίο όπως είπε, ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της χώρας του να προτείνει στη συνέλευση του ΟΗΕ νέο προστατευτικό πλαίσιο για τις υπερχρεωμένες χώρες το οποίο και ψηφίστηκε.

Σε δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι συντάχθηκε με τη θέση της ΕΕ να απέχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, στάση την οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτη”. Ανέφερε, επίσης, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ “αν δεν έδωσαν την εντολή για να τηρήσει αυτή τη στάση η υπηρεσιακή κυβέρνηση, κρυφτήκανε πίσω της, ολιγώρησαν ή ανέχθηκαν αυτή τη στάση και φτάσαμε σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάληξη” και τόνισε: “Δυστυχώς υπάρχει στη χώρα μας ένας εσωτερικός Δούρειος Ίππος που δεν την αφήνει να ανασάνει, που δεν την αφήνει να σταθεί όρθια. Η Λαϊκή Ενότητα θα γκρεμίσει αυτό το τείχος. Η Λαϊκή Ενότητα θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας”.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στους πρέσβεις της Αργεντινής και της Παλαιστίνης, τον κ. Λαφαζάνη συνόδευε αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τον Κώστα Ήσυχο και την Αγλαΐα Κυρίτση.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα