Επίθεση Σγουρού σε Παναγιώταρο και Δούρου. Μήνυση κατά του υποψηφίου της Χ.Α.

Επίθεση Σγουρού σε Παναγιώταρο και Δούρου. Μήνυση κατά του υποψηφίου της Χ.Α.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σε μήνυση κατά του Ηλία Παναγιώταρου, για όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο τελευταίος, προχώρησε ο Γιάννης Σγουρός (vid)

Χοντραίνει πολύ το πολιτικό σκηνικό στην περιφέρεια Αττικής, με το Γ. Σγουρό να επιτίθεται σφοδρά στην κ. Δούρου αλλά συγχρόνως να καταθέτει μήνυση κατά του υποψήφιου περιφερειάρχη της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή τα όσα είπε στην εκπομπή του Γ. Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό kontra, την Τετάρτη το βράδυ, ο κ. Παναγιώταρος:  

“Ο άνθρωπος (σ.σ. Γ. Σγουρός) είναι ο ορισμός του ανθρώπου του Μπόμπολα”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα αποκάλεσε τον περιφερειάρχη Αττικής “απόλυτα διαπλεκόμενο. … Οι κλέφτες και οι δολοπλόκοι στο σκαμνί. Κι ας μας κάνει ότι θέλει ο κ. Σγουρός”.

 Παράλληλα, ο κ. Σγουρός καταγγέλλει την Ρένα Δούρου για διαπλοκή, με το επιχείρημα ότι δεν τηρεί τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των δαπανών της προεκλογικής της εκστρατείας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό “Βήμα FM”, ο νυν και υποψήφιος περιφερειάρχης έθεσε ζήτημα επιβολής προστίμων, για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας για αφισορύπανση όσο και για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας περί ανάρτησης εσόδων και δαπανών.

“Η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει κάθε έσοδο και κάθε δαπάνη να δηλώνεται και να αναρτάται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, τη Διαφάνεια. Όλες οι δαπάνες, όλων των συνδυασμών και των υποψηφίων πρέπει να καταχωρούνται εκεί άμεσα. Η κ. Δούρου και όλος ο συνδυασμός της μέχρι σήμερα έχει δηλώσει μηδέν εκλογικές δαπάνες. Επαναλαμβάνω: Μηδέν”, ανέφερε ο κ. Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός θέτει μια σειρά ερωτήματα, στα οποία -όπως λέει- πρέπει να απαντήσει η κ. Δούρου:

“1) Πόσο κόστισε τελικά αυτή η προεκλογική της καμπάνια; Κόστισε μηδέν ευρώ, όπως μας λέει στα επίσημα στοιχεία, ή κόστισε κάτι παραπάνω;

2) Πού βρήκε τα χρήματα να κάνει όλη αυτή την προεκλογική δραστηριότητα;

3) Γιατί δεν έχει δηλώσει κανένα έσοδο και καμία δαπάνη όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία;

4) Αφού δεν έχει δηλώσει κανένα έσοδο και καμία δαπάνη, ποιος της κάνει «δώρο» την προεκλογική καμπάνια;

5) Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας για την αφισορύπανση που είναι 100 χιλιάδες ευρώ;

6) Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας για τη μη ανάρτηση εσόδων και δαπανών στη Διαφάνεια;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα