Φ. Κουβέλης: Συμμετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς κομματικά στελέχη

Φ. Κουβέλης: Συμμετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς κομματικά στελέχη
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη προς την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ. Τι υποστηρίζει για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση

Μετά τις 8 το απόγευμα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με εισήγηση του Φώτη Κουβέλη.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν οι εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης και τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ.

Η θέση του κ. Κουβέλη στην Κεντρική Επιτροπή ήταν θετική για συμμετοχή στην κυβέρνηση, με βάση πάντα προγραμματική συμφωνία, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της αλλά με συμβολή στην επιλογή φερέγγυων προσώπων, κοινής αποδοχής.

Η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις για την “επόμενη μέρα”, ισορροπώντας ανάμεσα στην προεκλογική δέσμευση ότι θα είναι “μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος” και στην προσπάθεια από την μια να μην θιγεί η εσωκομματική συνοχή και από την άλλη να μην διακινδυνεύσει τη συμμετοχή σε μια διακυβέρνηση χωρίς τις επαρκείς εγγυήσεις.

Με επίκεντρο την προγραμματική συμφωνία και σε πρώτο πλάνο την επιχειρηματολογία ότι η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει στο να αποκτήσει η νέα κυβέρνηση προοδευτικό περιεχόμενο , το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να μην καταγραφεί ως το άλλοθι για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ προβάλλει ότι σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜΑΡ θα είναι η “αντιμνημονιακή συνιστώσα” της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρή ήταν η πεποίθηση κορυφαίων στελεχών ότι “ήρθε η ώρα η κυβερνώσα Αριστερά να αποδείξει ότι μπορεί να έχει κυβερνητική συμμετοχή για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να γίνουν μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται για να βγει από χρόνιες παθογένειες”.

Ωστόσο, η εισήγηση Κουβέλη δεν πέρασε χωρίς αντιστάσεις, καθώς υπήρξαν στελέχη τα οποία δεν συνδέουν την απάντηση Σαμαρά ή την προγραμματική σύγκλιση με τη στάση της ΔΗΜΑΡ. Εξέφρασαν μάλιστα κάθετη άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να έχει ρόλο προγραμματικής αντιπολίτευσης και να μην μετέχει σε συγκυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα