Γαύδος: Γλέντι μέχρι το πρωί για τη νέα Δήμαρχο

Γαύδος: Γλέντι μέχρι το πρωί για τη νέα Δήμαρχο

Η επόμενη μέρα για τη Γ. Καλλινίκου στη Γαύδο

Με ολονύχτιο γλέντι, χορό και πυροτεχνήματα γιόρτασαν στη Γαύδο την εκλογή της πρώτης γυναίκας δημάρχου του νησιού, της Γκέλυς Καλλίνικου που με 5 ψήφους διαφορά από την αντίπαλό της Σοφία Τσιριντάκη εξελέγη με ποσοστό 51,82%.

“Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις τη στήριξη των κατοίκων του νησιού και τους ευχαριστώ που με τίμησαν με την ψήφο τους” είπε στην η Γ. Καλλίνικου η οποία ασχολείται με την κεραμεική, έχει εργαστεί ως οδηγός ορειβατών αλλά και σε τουριστικά γραφεία ενώ συμμετείχε σε ομάδες αλληλεγγύης και ομάδες με δράση σε περιβαλλοντικά θέματα στα Χανιά όπου κατοικούσε μέχρι το 2006.

Η νέα δήμαρχος είπε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για το καλό του νησιού όπως έκανε και από τη θέση της αντιδημάρχου εστιάζοντας κυρίως στα θέματα που αφορούν αναπτυξιακά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αλλά και υγειονικής κάλυψης των κατοίκων της Γαύδου, αφού σήμερα δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός αλλά γιατρός που προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο κάθε 10 ημέρες.

Ακόμη υπάρχει σχεδιασμός για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα ώστε να αναπτυχθεί με εναλλακτικούς τρόπους μια υγιής οικονομία που δεν θα αλλοιώνει το χαρακτήρα του νησιού.

“Στη Γαύδο δεν χωρούν διχόνοιες” είπε. “Ολοι θέλουμε το καλό του τόπου και μπορούμε να συνεργαστούμε για αυτό το σκοπό”.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα