Γιατί ο Σαμαράς ελπίζει σε Κουβέλη-Παπανδρέου

Γιατί ο Σαμαράς ελπίζει σε Κουβέλη-Παπανδρέου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Το πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμά ότι το ναυάγιο της συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ θα αναδείξει την πολιτική απομόνωση της Κουμουνδούρου, ενώ το κόμμα του Γιώργου θα κόψει ποσοστά από το ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η πρώτη περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247.

Η ατυχής κατάληξη των συνομιλιών ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αναπτερώνουν τις ελπίδες του πρωθυπουργικού επιτελείου στη σκληρή εκλογική μάχη, στην οποία θα αξιοποιηθούν όλα τα μέσα.

Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας ότι: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε απόγνωση, γιατί δεν βρίσκει συμμάχους. Με τον Κουβέλη τα έσπασε. Αφού μαζί έσυραν τη χώρα σε εκλογές, μετά τον «άδειασαν»! Ούτε μαζί με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν.” Στόχος είναι να αναδειχθεί η πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγε συνεργάτης του πρωθυπουργού, να καταδειχθεί δηλαδή ότι δεν έχει τη δυνατότητα συνεργασιών για το σχηματισμό μίας μελλοντικής κυβέρνησης εάν απαιτηθεί, αλλά και ότι δεν έχει συνομιλητές στο πολιτικό σκηνικό.

Για το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου επισήμως αποφεύγονται οι δηλώσεις, ανεπισήμως όμως ήδη από την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ψιθύριζαν και πλέον λένε ξεκάθαρα ότι είναι στην πραγματικότητα καλοδεχούμενο, καθώς εκτιμάται ότι θα κόψει κατά βάση ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το ΠΑΣΟΚ. Κρυφά μάλιστα καλοβλέπουν και τους ψηφοφόρους του μέχρι στιγμής κυβερνητικού εταίρου, καθώς υπό συνθήκες πόλωσης δεν αποκλείουν οι τελευταίοι μνημονιακοί πασόκοι να επιλέξουν Σαμαρά αντί Τσίπρα.

Οι υψηλοί τόνοι από γαλάζιας πλευράς άλλωστε θα συνεχιστούν, με το Μαξίμου να αναδεικνύει κάθε “παρεξηγίσιμη” δήλωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε αντίφαση στο λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η γραμμή “το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί είτε σε χρεοκοπία, είτε σε νέο μνημόνιο” αρχίζει και κλίνει προς την έμφαση στην απειλή της χρεοκοπίας, προκειμένου πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι, που δεν ένιωθαν πλέον φόβο πιστεύοντας ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση θα ακολουθήσει εκ των πραγμάτων ένα ρεαλιστικό δρόμο, να το ξανασκεφτούν.

Ο κ.Σαμαράς ξεκινά σήμερα τις προεκλογικές περιοδείες (που δεν θα περιλαμβάνουν ανοιχτές ομιλίες) από τη Θεσσαλία. Το πρωί επισκέπτεται την Καρδίτσα και στις έξι και μισή το απόγευμα θα μιλήσει στη Λάρισα. Επόμενοι σταθμοί κατά πάσα πιθανότητα η Πελοπόννησος και τα Ιόνια. Η προεκλογική εκστρατεία θα κορυφωθεί μετά τα Φώτα, οπότε αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ψηφοδέλτια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα