H ΔΗΜΑΡ πρασίνισε! Κοινή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα Οικολόγοι Αλληλεγγύη

H ΔΗΜΑΡ πρασίνισε! Κοινή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα Οικολόγοι Αλληλεγγύη
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ με θέμα την εκλογική τακτική του κόμματος το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Με πράσινη "χροιά", αλλά και πολλές απώλειες, κατεβαίνει τελικά αυτόνομα η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές. Πανούσης, Ρεπούση και Ξηροτύρη δεν θα συμμετέχουν στους συνδυασμούς του κόμματος

Με προτεινόμενο τίτλο του ψηφοδελτίου «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά», το διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε την κοινή εκλογική κάθοδό της με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε αμέσως μετά την απόφαση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου ότι η συνεργασία θα βασίζεται «σε κοινό πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου. Με ένα πρόγραμμα υπεύθυνο, με ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδικεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με σταθερότητα και ευθύνη».

Οι λεπτομέρειες της εκλογικής συνεργασίας θα δημοσιοποιηθούν μετά το πέρας των συνομιλιών αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Πάντως, παρά την σχετική αισιοδοξία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και την επιλογή τελικά για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, οι απώλειες σε πρόσωπα συνεχίζονται. Μετά τη δήλωση Γιάννη Πανούση, τόσο η Μαρία Ρεπούση, όσο και η Ασημίνα Ξηροτύρη δήλωσαν πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα