Instastauros: Ο Θεοδωράκης ανέβαζε καρέ του debate και δεν είχε το κινητό του στο αθόρυβο

Instastauros: Ο Θεοδωράκης ανέβαζε καρέ του debate και δεν είχε το κινητό του στο αθόρυβο

Πώς εξηγούνται οι θόρυβοι από το κινητό που χτυπούσε λόγω ειδοποιήσεων την ώρα της διεξαγωγής του debate. Τα καρέ του Σταύρου, λένε πολλά (Pics)

Την ώρα του debate, οι πολιτικοί αρχηγοί που δεν μιλούσαν, περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους ρίχνοντας γρήγορες ματιές στις σημειώσεις τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των επτά θεματικών ενοτήτων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτός από το να ξεσκονίζει τις σημειώσεις του, φρόντισε να ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, καρέ από τη διαδικασία της τηλεμαχίας.

Το “πρώτη φορά στα σοβαρά” συνοδεύεται από φωτογραφία του με τους δημοσιογράφους του πάνελ, αλλά και με στιγμιότυπα των πολιτικών αρχηγών που είχε στα δεξιά και στα αριστερά του.

Το “παραπολιτικό” ρεπορτάζ μάλιστα, αναφέρει πως δεν είχε θέσει το κινητό του στη λειτουργία του αθόρυβου κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με αποτέλεσμα να ακούγεται στον τηλεοπτικό “αέρα” ο ήχος των ειδοποιήσεων.

Στα του debate, είπε:

-Ερωτηθείς για το «ναι» το Ποταμίου στο τρίτο μνημόνιο που ήλθε προς ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι πρέπει να ειπωθεί με ειλικρίνεια ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Ένα βήμα πριν την καταστροφή, το Ποτάμι πήρε την πατριωτική απόφαση για την ψήφιση του μνημονίου, ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το κίνημα δεν θα δώσει μάχη στο πλευρό των χαμένων του συνόλου των μνημονίων – ανέργων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου χρειάζεται μία τολμηρή κυβέρνηση που θα βάλει πάνω από τα μνημόνια τις μεταρρυθμίσεις, και παρέπεμψε στις σχετικές προτάσεις του Ποταμιού. Ως προς τις επενδύσεις και την προσέλκυσή τους, τόνισε ότι ο ίδιος θα έλεγε σε υποψήφιο ξένο επενδυτή ότι ανάλογα με κόσμο που θα προσλαμβάνει θα έχει και λιγότερη φορολογία, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητα να εξάγει, είναι χώρα στο κέντρο της Ευρώπης.

-Ερωτηθείς για το «μεγάλο και αναποτελεσματικό δημόσιο», όπως ο ίδιος το έχει χαρακτηρίσει, και για το κατά πόσο στην περίπτωση που την επόμενη της 20ής Σεπτεμβρίου βρεθεί στη θέση κυβερνητικού εταίρου θα ενθαρρύνει ή θα αποτρέψει απολύσεις στο δημόσιο, έκανε λόγο για πελατειακές σχέσεις και για παιδιά του κομματικού σωλήνα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι το δημόσιο έχει 1641 οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου αλλά και τις περισσότερες γενικές γραμματείες από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. «Το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν μια γωνία να βολεύουν τα παιδιά τους» είπε χαρακτηριστικά προτάσσοντας την αντικατάσταση του νυν δημοσίου με αυτό «που δουλεύει και παράγει», ενώ έδωσε ως παράδειγμα την κατάργηση των πολεοδομιών και ηλεκτρονική ανάρτηση των αδειών. Κληθείς να πάρει θέση κατά πόσο ορθά ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως το ζητούμενο είναι η αξιολόγηση του δημοσίων υπαλλήλων, η αξιολόγηση των δομών «κάτι που δεν έκανε η Νέα Δημοκρατία» αλλά το κυριότερο είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου.

-Ερωτηθείς πώς η ελληνική παιδεία θα αναβαθμίσει και θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην τεχνολογία και στην καινοτομία, απάντησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της παιδείας είναι οι σαμποτέρ που ακούν στο όνομα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν γίνεται σκόπιμα, αλλά γιατί τα κόμματα αυτά ψάχνουν χειροκροτητές των πολιτικών τους στο χώρο της παιδείας, επισήμανε και πρόσθεσε: Για αυτό το Ποτάμι ζητά να καταργηθούν οι κομματικές νεολαίες στα πανεπιστήμια, εξ ου και δεν δημιουργήσαμε εμείς τέτοια. Σε ότι αφορά την ψηφιοποίηση των σχολείων και την καινοτομία, αν και είχα αναδείξει τέτοιες προσπάθειες ως δημοσιογράφος, δυστυχώς δεν βρισκόμαστε στο σημείο αυτό, είπε. Τώρα πρωτίστως, πρέπει να προστατεύσουμε το σχολείο και την παιδεία από τον μπαλτά. Τα όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τους μήνες αυτούς στην παιδεία ήταν καταστροφικά. Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία λόγω έλλειψης δασκάλων. Στην συμπληρωματική ερώτηση ποιον θα προτείνει το Ποτάμι σε κυβέρνηση συνεργασίας για υπουργό Παιδείας, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το πρόσωπο δεν πρέπει να προέρχεται από τα κόμματα, απαιτούνται εθνικές επιλογές. Υπουργός μακριά από κόμματα, για να έχουμε σχολεία του μέλλοντος και όχι κομματικά σχολεία.

-Για το μεταναστευτικό παρατήρησε για το θέμα ότι έχει πλήρη εικόνα και βρέθηκε στα σύνορα. Μίλησε για τραγική κατάσταση και στηλίτευσε το γεγονός, όπως είπε, ότι η κυβέρνηση πανηγύριζε γιατί μετέφερε 200 μετανάστες στον Ελαιώνα. Η Ελλάδα έχασε χρήματα, είπε, η ευθύνη όμως αυτήν την στιγμή είναι τεράστια και η χώρα λοιδορείται με τις εικόνες που βλέπουμε, όπως ευθύνη έχει και η ΕΕ. Ναι με τους πρόσφυγες όχι με κάθε μετανάστη στην Ελλάδα, δήλωσε. Μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα στην αρχή, πριν τα κύματα γίνουν τσουνάμι, δήλωσε χαρακτηριστικά. Τώρα όμως είναι η ώρα της Ευρώπης, τόνισε.

-Ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και εάν τελικά αποδέχεται ότι αυτό πρέπει να αποτελεί ένα από τα διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας δεδομένων των κατηγοριών που είχε απευθύνει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για σχετικές δηλώσεις της, απάντησε ότι «τις μάχες πρέπει να ξέρεις πότε τις δίνεις» συμπληρώνοντας ότι το Ποτάμι πιστεύει ότι πρέπει να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, οι αποζημιώσεις για την καταστροφή ιστορικών μνημείων. Όλα αυτά όμως δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις σαν φτωχός συγγενής, που κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση ανατρέχει στο παρελθόν επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στους άλλους, πρόσθεσε. Σαφώς υπάρχουν τομείς, απόψεις και πολιτικές στην Ευρώπη με τις οποίες συγκρουόμαστε, επισήμανε, «αλλά εμείς ξέρουμε πότε να δίνουμε τις μάχες». Στην συμπληρωματική ερώτηση ότι συνέντευξή του έφερε τον τίτλο «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» και στην παρατήρηση ότι επομένως δεν είναι η στιγμή για να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι Γερμανοί, Γάλλοι Ιταλοί μπορούν να είναι σύμμαχοι και φίλοι μας, όπως και η Κίνα, η Αμερική. Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει αν απομονωθεί, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

-Σε ερώτηση κατά πόσο εμμένει να χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως «γέννημα του κομματικού σωλήνα» και «διαπλεκόμενος» ή θα το παραβλέψει ώστε το Ποτάμι να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι συνεργάστηκε με τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου η Ελλάδα «να περάσει από έναν κάβο» και να σωθεί η χώρα. «Η πατρίδα μπήκε πάνω απ’ όλα. Πρώτοι είπαμε φέρε μια συμφωνία να την υπογράψουμε πριν κλείσουν οι τράπεζες» επεσήμανε, υποστηρίζοντας έτσι θα είχε αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή των τελευταίων τριών μηνών. «Η προηγούμενη Βουλή έδωσε δείγμα πως είναι όταν υποχωρούν τα κομματικά συμφέροντα» πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι δεν θεωρεί διαπλεκόμενο κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα