“Ήρθε η ώρα της Αριστεράς” από την πλατεία Κοραή στον Πειραιά

“Ήρθε η ώρα της Αριστεράς” από την πλατεία Κοραή στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κοραή στον Πειραιά. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο υποψήφιος για τον δήμο Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας.(EUROKINISSI-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας, Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας, όλοι μαζί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με το σύνθημα “ήρθε η ώρα της Αριστεράς” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Γαβρίλης και Παναγιώτης Χατζηπέρος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ.Δρίτσας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του έκανε λόγο για τον Πειραιά της προσφυγιάς, της ναυτοσύνης, των ανοιχτών οριζόντων. Είπε ότι σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα καθώς συμπληρώνονται 69 χρόνια από την μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης απέναντι στο φασισμό.

“Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μη θρηνήσουμε άλλον Παύλο Φύσσα, άλλον Έλληνα η μετανάστη δολοφονημένο, κακοποιημένο, κυνηγημένο από τις ορδές της εγκληματικής συμμορίας. Το φασισμό, βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .

Εστιάζοντας στην πόλη του Πειραιά είπε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της μνημονιακής λαίλαπας. Κλειστά μαγαζιά ανεργία, γειτονιές που ερημώνουν, έργα που δεν γίνονται.

Για το λιμάνι ανέφερε ότι έγινε ακόμα περισσότερο λιμάνι της αγωνίας από τη στιγμή που το έβγαλαν στο σφυρί.

Μίλησε επίσης για νέο μνημόνιο που έχει έτοιμο η κυβέρνηση και μίλησε για ξεπούλημα των πάντων.

“Εκτός από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του λιμανιού και εκείνους που για χρόνια λυμαίνονται τον Πειραιά με τους κομματικούς στρατούς υπάρχει και ο Πειραιάς των αγωνιστών. Θα πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα”.

Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της, όσο κι αν η λαϊκή κατακραυγή έχει κουρελιάσει την όποια νομιμοποίησή της “και απόδειξη αποτελεί το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν σήμερα στη Βουλή και εμφάνισαν ως οδηγό απελευθέρωσης από τα μνημόνια, ενώ δεν είναι παρά οδηγός βαθύτερης υποδούλωσης”.

“Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε! Έτσι πρέπει να γίνει”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι “δεν μας χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό”.

“Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος καθώς και ο άνθρωπός τους στην Αττική, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, δεν θέλουν να ακούσουν τη φωνή των πολιτών, γιατί, απλά τη φοβούνται. Όπως άλλωστε φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου. Φοβούνται και εκβιάζουν. Απειλούν για να εξαγοράσουν λίγο χρόνο παραμονής στην εξουσία. Να κλείσουν όλα τα χρυσά ντιλ σε βάρος των πολιτών και υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων”.

Αυτό τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Ζωής” Ρένα Δούρου στην ομιλία της στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.

Η κ.Δούρου είπε ότι έφθασε πια η ώρα να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να χαλάσουμε τα ντιλ του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ.

Επισήμανε πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης “παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στο προωθούμενο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, στην τραγωδία της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της περιοχής, στην κατάρρευση των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά, του Τζάνειου, του Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά, στην απορρόφηση και τσιμεντοποίηση των 650 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα”. Πρόσθεσε ότι “δραστηριοποιείται μόνο όταν πρόκειται για το ξεπούλημα του Αστέρα της Βουλιαγμένης, για την τσιμεντοποίηση του Ελληνικού, για τη συνέχιση του εφιάλτη του ΧΥΤΑ Φυλής και για την εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θ.Δρίτσας από την πλευρά του δήλωσε ότι ο Πειραιάς, οι γειτονιές του βρίσκονται σε κρίση.

Σήμερα πρόσθεσε ότι η πόλη αναζητά το νέο της πρόσωπο. Άνεργοι , φτωχοί, επιχειρηματίες κατεστραμμένοι, μαγαζιά κλειστά, πολίτες χωρίς κοινωνική προστασία συνθέτουν την εικόνα του Πειραιά και πρόσθεσε ότι την ίδια ώρα το λιμάνι διακινεί ένα τεράστιο πλούτο που συγκεντρώνεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια.

Το λιμάνι ιδιωτικοποιείται, η πόλη δεν κερδίζει τίποτα δήλωσε και τόνισε ότι οι ναυτικοί δεν πληρώνονται και απειλούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πρόσθεσε επίσης ότι η πόλη ερημώνει ακόμη και τα δικαστήρια, η κυβέρνηση της τρόικας και του ΤΑΙΠΕΔ, θέλουν να τα απομακρύνουν από τη πόλη.

“Δεν θα τα επιτρέψουμε όλα αυτά. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια μάχη νικηφόρα. Ο Πειραιάς θα νικήσει”, τόνισε ο κ.Δρίτσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα