Κουίκ: Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή εκείνων που έθρεψαν και προστάτευσαν μιζαδόρους, φοροφυγάδες, ληστάρχους

Κουίκ: Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή εκείνων που έθρεψαν και προστάτευσαν μιζαδόρους, φοροφυγάδες, ληστάρχους
Συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ο Επικεφαλής της Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ πως οι ΑΝΕΛ δεν μπορούσαν να συνεργαστούν με όσους έθρεψαν και προστάτευσαν μιζαδόρους, φοροφυγάδες και ληστάρχους. Ενώ, τόνισε ότι το κόμμα του είχε επανειλημμένα τονίσει το σημαντικό πρόβλημα της μετανάστευσης, ωστόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέλεγαν να το αγνοούν

Ο Επικεφαλής της Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ δήλωσε σήμερα από την ΕΡΤ ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τα κόμματα που που εξέθρεψαν και προστάτεψαν μιζαδόρους, καταχραστές δημόσιου χρήματος, φοροφυγάδες, τους κρυμμένους λήσταρχους σε διάφορες λίστες Λαγκάρντ, Λονδίνου, Λιχτενστάιν κλπ.

Παράλληλα, μιλώντας για το χρέος της χώρας ανέφερε πως: ” Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδήγησαν και τους τρεις θεσμούς να συμφωνήσουν επιτέλους, ότι πρέπει να υπάρξει διευθέτηση χρέους. Τον Οκτώβριο μετά τη πρώτη αξιολόγηση ανοίγει οριστικά κι ο δρόμος για επιμήκυνση πολλών δεκαετιών και για μείωση του επιτοκίου, που φυσικά δεν θα ξαναβάλει σε περιπέτειες την Ελλάδα, όπως εκείνο το εγκληματικό PSI των Βενιζέλου – Σαμαρά, που «τίναξε στον αέρα» τους μικροομολογιούχους και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, ΑΕΙ και ΤΕΙ”.

Ενώ, πρόσθεσε ότι τον “Νοέμβριο του 2014 το ΔΝΤ άνοιξε με έμφαση το θέμα του χρέους, η Γερμανία αντέδρασε αρνητικά και ο πρωθυπουργός Σαμαράς με τον συνέταιρό του Βενιζέλο άλλοτε σιωπούσαν προκλητικά και άλλοτε σιγοντάριζαν το Βερολίνο. Αυτοί ήταν εκείνοι, που τολμούν να εγκαλούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη σκληρή διαπραγματευτική μάχη, που έδινε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι αρχηγοί τους και οι Υπουργοί τους πήγαιναν στις Βρυξέλλες με κατεβασμένα χέρια και έπαιρναν εντολές και επέστρεφαν σε 24 ώρες στην Αθήνα για να τις εφαρμόσουν. Επιπλέον, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος Μάριο Ντράγκι με την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση, διασφαλίζονται και οι καταθέσεις των Ελλήνων”.

Μετεκλογικές συνεργασίες και σκάνδαλα

Ο κ. Κουίκ τόνισε πως οι ΑΝΕΛ θα επιλέξουν προσεκτικά με ποια κόμματα θα συνεργαστούν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. “Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν την επιστροφή εκείνων, που εξέθρεψαν και προστάτεψαν μιζαδόρους, καταχραστές δημόσιου χρήματος, φοροφυγάδες, τους κρυμμένους λήσταρχους σε διάφορες λίστες Λαγκάρντ, Λονδίνου, Λιχτενστάιν κλπ. Και είναι προφανές, ότι με όλους αυτούς, όπως και με τους όποιους εθνομηδενιστές, οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να συνεργαστούν”, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στο σκάνδαλό των γερμανικών υποβρηχίων λέγοντας: “το σύνολο των Βουλευτών και στελεχών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ (για όλους αυτούς δεν έχω έκπληξη) που αποσιωπούν το μέγα σκάνδαλο με τα γερμανικά υποβρύχια, που διαβίβασαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2015 με δικογραφίες στη Βουλή η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, αλλά και ο Άρειος Πάγος. Κανένας δεν μιλάει για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που καταχώνιασε στο συρτάρι της αυτές τις δικογραφίες με αναφορά σε Βενιζέλο Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και Μεϊμαράκη, δηλαδή τέσσερις πρώην Υπουργούς Εθνικής Άμυνας”.

Ενώ, έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας: “Επίσης, αναρωτιέμαι γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν εισήγαγε το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και μετά στην Ολομέλεια, έτσι ώστε να αποφασίσει το Σώμα των Ελλήνων Βουλευτών για τη πορεία των δικογραφιών. Δεν μπορεί τέτοια σοβαρά θέματα να περιορίζονται σε μια ξεπέτα αναφοράς για παραλαβή των δικογραφιών, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα της Ολομέλειας και μετά βαθύ καταχώνιασμα στο Προεδρικό συρτάρι”.

Μεταναστευτικό

Όσον αφορά το μείζον θέμα του μεταναστευτικού και τις τραγικές εξελίξεις τόνισε πως: “Οι τραγικές εξελίξεις με αποκορύφωμα τον τρίχρονο Αιλάν, αλλά και τις πολύ πρόσφατες πολύνεκρες τραγωδίες στη κεντρική Ευρώπη και τις θάλασσες μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης, επιβεβαίωσαν, δυστυχώς, αυτά που έλεγαν οι ΑΝΕΛ από τότε που το μεταναστευτικό γινόταν πρόβλημα για την Πατρίδα μας”.

Το μεταναστευτικό είναι Ευρωπαϊκό και όχι Ελληνικό πρόβλημα επισήμανε ο κ. Κουίκ: “Δικαιωθήκαμε, διότι λέγαμε με έμφαση, ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, ελληνικό, αλλά καθαρά ευρωπαϊκό, εγκαλώντας την απάθεια της Γερμανίας και των «δορυφόρων» της, όπως και της Κομισιόν. Δυστυχώς, με ανθρωποθυσίες επιβεβαιωθήκαμε για το πάγιο αίτημα μας, να αλλάξει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και να υπάρξουν ρυθμίσεις στη Συμφωνία Σένγκεν, χωρίς κανένας να μας ακούει”.

Τέλος, ανέφερε ότι πρώτα έπρεπε να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά για να αναλάβουν δράση οι Ευρωπαίοι ηγέτες. “Τώρα τρέχουν όλοι. Η Μέρκελ αναστέλλει το Δουβλίνο ΙΙ, η Ιταλία ζητά αλλαγές στη συνθήκη Σένγκεν, ο Επίτροπος Αβραμόπουλος αποφάσισε να πάει στην Κω, σε λίγες μέρες θα γίνει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε”, κατέληξε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα