Μιχάλης Τρεμόπουλος στο NEWS 247: Η κυβέρνηση έβαλε στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 το ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης (Vid)

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Τρίτη φιλοξενήθηκε το ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Απίθανο εκτιμά το να σχηματιστεί κυβέρνηση το ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, σημειώνοντας πως θα εξαντληθεί ο χρόνος που ορίζει το Σύνταγμα και εν συνεχεία οι άμεσα εμπλεκόμενοι θα ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για την αδυναμία σχηματισμού.

"Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μας απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση και θα βρεθούμε στις 17:30 το απόγευμα. Φαντάζομαι ότι δεν ζητά στήριξη στη Βουλή, γιατί δεν έχουμε εκλέξει βουλευτές, αλλά θα θέλει ανταλλαγή απόψεων. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα τον ακούσουμε.

Οποιεσδήποτε προτάσεις ακούσουμε θα τις συζητήσουμε στο Συνέδριο. Μια τέτοια πρόταση είχαμε δεχτεί το 2009 για να αναλάβουμε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Θα καταλήγαμε να είμαστε διακοσμητικοί. Αποδείχτηκε σωστή απόφαση να μη συμμετέχουμε. Αυτό που κάναμε τότε θα υιοθετηθεί και τώρα αν υπάρχει αντίστοιχη πρόταση.

Εκτιμώ ότι όλα τα κόμματα βλέπουν πως δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα εξαντληθεί όλος ο χρόνος για να ρίξει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης", σημείωσε αναφερόμενος στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Χάσμα με Χρυσή Αυγή - Ανεξάρτητους Έλληνες και ΛΑΟΣ

"Περιμέναμε αυτή τη φορά ο κόσμος να μας στείλει στη Βουλή. Δεν μας χωρίζει μόνο το θέμα του Μνημονίου με άλλα κόμματα. Μας χωρίζουν διάφορα με άλλα κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Σίγουρα έγιναν επικοινωνιακά λάθη. Θα μπορούσαμε να εστιάσουμε σε κάποια ζητήματα περισσότερο. Θα τα αξιολογήσουμε και θα τα δώσουμε συγκεντρωμένα ώστε να καταλήξουμε σε κάποιο κείμενο", σημείωσε.

Η κυβέρνηση έβαλε στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή

Σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση επισήμανε ότι δεν μιλούν για στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά για κέντρα φιλοξενίας.

"Ο περισσότερος κόσμος που έρχεται φεύγει από την χώρα του για κάτι καλύτερο. Έρχονται εδώ επειδή η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου και δεν μπορούν να φύγουν. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αλλαγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από τη στιγμή που κάποιος δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχει την επιλογή να φύγει για τη χώρα που θέλει", τόνισε.

"Όταν δίνονται χρήματα για τον επαναπατρισμό των μεταναστών και αγνοούνται, ο κύριος Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση έχουν ευθύνες. Την αύξηση της Χρυσής Αυγής την προετοίμασαν τέτοιες πολιτικές γιατί πολλοί έκαναν πλάκα στο πολιτικό σύστημα. Την ατζέντα της συζήτησης την επέβαλε η κυβέρνηση προεκλογικά. Αυτή η ατζέντα έβαλε και άλλα κόμματα στη Βουλή.

Μούντζα στο σύστημα η Χρυσή Αυγή

Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι "μούντζα στο πολιτικό σύστημα", σχολίασε για το ποσοστό που δόθηκε στο κόμμα.

"Ελπίζουμε αυτός ο κόσμος που ψήφισε αντισυστημικά να μπορέσει να δει άλλες λύσεις. Υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να μην είναι μέρος του προβλήματος", σημείωσε.

Σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής για τη Μακεδονία

"Αυτό το οποίο γνωρίζει ο πραγματικός κάτοικος της Θεσσαλονίκης είναι ότι πριν από το 1912 οι Έλληνες δεν ήταν πλειοψηφία. Ποτέ δεν είπα ότι Μακεδονία είναι κατεχόμενη από τους Έλληνες.

Μόνο εθνικιστές της άλλης πλευράς μπορούν να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής", υπογράμμισε.

Δεν επιμένουμε για γεωγραφικό προσδιορισμό, συμπλήρωσε.

Μεγαλύτερες δόσεις του λάθος φαρμάκου

Σημειώνοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι μιλάνε για ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, ανέφερε ότι αυτό σημαίνει πορεία ανάπτυξης της χώρας βασισμένη σε λύσεις που αντιμετωπίζει και το περιβαλλοντικό και το οικονομικό πρόβλημα.

"Αυτό που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ο Έλληνας δεν είναι μόνο το Μνημόνιο, ένα λάθος φάρμακο. Αντί να αλλάξουν τη συνταγή, συνεχίζουν με μεγαλύτερες δόσεις του ίδιου φαρμάκου. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος δεν μπορεί παρά να κουρευτεί και άλλο. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δέσμευσε τη χώρα σε μια αδιέξοδη προοπτική.

Χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις. Όλα αυτά που έχουμε υποστεί και θα υποστούμε θα πρέπει να μπορέσει να τα διαχειριστεί μια νέα πλειοψηφία. Το θέμα της ακρίβειας υπήρχε ακόμα επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Ο καφές στις Βρυξέλλες είναι φθηνότερος από την Ελλάδα. Τώρα πάμε σε ένα μοντέλο που θα έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρυξελλών.

Έχουμε αναποτελεσματικό όχι μεγάλο Δημόσιο

Σε ό,τι αφορά το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων επισήμανε πως στην πράξη έχουμε όχι μεγάλο, αλλά αναποτελεσματικό Δημόσιο.

"Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αποθηκευμένοι κάπου για να μην κάνουν τίποτα. Υπάρχουν τομείς που το Δημόσιο είναι μεγάλο και άλλοι που είναι άδειο, όπως στη δασική υπηρεσία. Χρειάζεται ενίσχυση η δασική υπηρεσία. Εκεί το Δημόσιο δεν χρειάζεται ενίσχυση; Στο εδώλιο για εμάς δεν μπαίνει το κράτος, αλλά το πελατειακό σύστημα", τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση, επισήμανε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουν δίκαιη φορολόγηση της Εκκλησίας. "Ανακαλύψαμε ότι διάφορες θρησκευτικές ομάδες έχουν ελάφρυνση.

Εξοπλιστικές δαπάνες και στο βάθος... μίζες

"Να μπει ένα φρένο στις εξοπλιστικές δαπάνες. Ξέρουμε ότι αυτές έγιναν επειδή κάποιοι έπαιρναν μίζες ή για να προωθηθεί η διπλωματία των εξοπλισμών", τόνισε.

Επισήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και ένα κομμάτι που είναι επαχθές να το αρνηθούμε.

Σε ερώτηση αναγνώστη του NEWS 247 περί τουρκικού επεκτατισμού, σημείωσε ότι θα πρέπει κάποτε να γίνει αναζήτηση της πορείας και του πολιτικού χρήματος. "Αυτό που υπήρξε είναι η όξυνση κάποιες στιγμές να αμφισβητηθούν ελληνικές θέσεις. Η κουλτούρα του τουρκικού κινδύνου οδήγησε στην κούρσα των εξοπλισμών. Και δεν είναι μόνο ο Άκης", υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στο News247.gr | VOD

ADVERTISING

SHARE: