Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με ιστορία, αλλά χρειάζεται ανανέωση

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με ιστορία, αλλά χρειάζεται ανανέωση

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του τόνισε την σημαντική ιστορία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την ανάγκη του κόμματος να ανανεωθεί. Τόνισε ότι σχέδιο του κόμματος είναι να προχωρήσει σε φορολογική ελάφρυνση

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», στην εκπομπή «Αθήνα σήμερα» της δημοσιογράφου, Νόνης Καραγιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και τη σημασία της για την Ελληνική πολιτική σκηνή, ωστόσο επισήμανε πως: “Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας που θα στείλουν το μήνυμα της ανανέωσης. Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, νέα σε ηλικία και φρέσκα σε ιδέες”.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με ιστορία παραπάνω από 40 χρόνια. Όλα τα κόμματα πρέπει να ανανεώνονται σε πρόσωπα και σε ιδέες”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε πως: “Θα ήθελα στις τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων να δω νέους ανθρώπους κίνησε που θα σηματοδοτήσει ένα άνοιγμα στη νέα γενιά αλλά και στην ποιότητα. Δεν έχει σχέση μόνο η ηλικία αλλά οι ιδέες που φέρνει. Ο κ. Τσίπρας είναι πολύ νέος σε ηλικία αλλά πολύ παλιός σε ιδέες”. 

Παράλληλα, χαιρέτησε την συσπείρωση του κόσμου που υποστηρίζει το κόμμα υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει καταφέρει να επανενώσει τον διχασμένο κόσμο των προηγούμενων ετών.

“Υπάρχει μια εντυπωσιακή επανασυσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας. Χθες στους Αγίους Αναργύρους που είχα την πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, είχα να δω τόσο κόσμο πολύ καιρό. Σε αυτό έχει βάλει το χέρι του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διότι κατάφερε να ενώσει τη Νέα Δημοκρατία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σχέδια του κόμματος λέγοντας: “H Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα για το χώρο του μετριοπαθούς κέντρου. Επιμένω στην ανάγκη των κοστολογημένων μέτρων γιατί όταν θέλουμε να κόψουμε φόρους πρέπει να εξηγούμε ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα χωρίς να υπάρξει δημοσιονομική επιβάρυνση”.

Ενώ, έσπευσε να παραδεχθεί τα κακώς κείμενα της Νέας Δημοκρατίας κατά το παρελθόν λέγοντας: “Kαι η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη αλλά παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που την παρέλαβε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να πει το ίδιο;”

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σήμερα είναι καλύτερα  για τη χώρα, την ιδιωτική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τους ανέργους μια Κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία”, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βγάζει από το πλάνο της επόμενης ημέρας των εκλογών το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τόνισε ότι μια συζήτηση μεταξύ των δυο κομμάτων δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε μαι συγκυβέρνηση. “Εμείς δεν αποκλείουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από την επόμενη ημέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που λέει ότι δεν θέλει να συζητήσει μαζί μας. Ποιος είπε ότι πάντα μια συζήτηση καταλήγει σε συγκυβέρνηση;

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει πλάτη τότε βεβαίως να συζητήσουμε μαζί του, αν αρχίσει πάλι το τσάμικο και γίνει αντιμνημονιακός δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα