Μπουτάρης: Αλέξη, σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της ΔΕΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) EUROKINISSI

Την πλήρη αντίθεσή του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της ΔΕΘ, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην παραστώ στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ και ας με πούνε και γραφικό», δήλωσε στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Το γραφείο μου επικοινώνησε ήδη με το γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε να ενημερωθώ εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να με επισκεφθεί στο δημαρχείο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ. Είμαι αποφασισμένος, εάν έλθει στο γραφείο μου, να του πω ‘Αλέξη, το σκέφτομαι να μην έλθω στα εγκαίνια της Έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας’», ανέφερεχαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του με τη διαδικασία των πολιτικών εγκαινίων της ΔΕΘ, λέγοντας ότι κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές η πόλη διαλύεται λόγω των διαδηλώσεων. «Εάν θέλουν να κάνουν ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική της χώρας, ας διαλέξουν το βήμα της Βουλής. Η ΔΕΘ είναι ένα καθαρά οικονομικό γεγονός και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Η άποψή μου αυτή δεν έχει να κάνει με το ποια κυβέρνηση έχουμε ή με το ποιος είναι ο πρωθυπουργός. Παλαιότερα είχα πει ότι δεν θέλουμε να έλθει ο Σαμαράς στην πόλη. Το ζήτημα για μένα είναι η λειτουργία της πόλης», διευκρινίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ

ADVERTISING

SHARE: