Οι όροι του ΣΥΡΙΖΑ για το debate

Οι όροι του ΣΥΡΙΖΑ για το debate
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Βουλή, Δευτέρα 7 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI // ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ) Eurokinissi

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και το debate ανάμεσα σε Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα δεν έχει επίσημα συμφωνηθεί. Διαβάστε τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της ΝΔ

Εν αναμονή επισημοποίησης της ημερομηνίας του πολυαναμενόμενου debate ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής θα πραγματοποιηθεί σε συνάντηση που θα έχουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης και του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Οι έως τώρα επαφές μεταξύ των δυο πλευρών έχουν πραγματοποιηθεί από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιάννη Μουρούτη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει δύο δημοσιογράφους και στο debate, που επιθυμεί να γίνει στην ΕΡΤ, να υπάρχει απευθείας διάλογος ανάμεσα στον επικεφαλής Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και να μην υπάρχει περιορισμός.

Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς το αν θα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για debate με όλα τα κόμματα, με το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση να γίνει τηλεμαχία με τα κόμματα που συμμετείχαν στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκλείοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή.

“Aγκάθια” αποτελούν η επιλογή των δημοσιογράφων αλλά και των όρων του debate. Οι δυο πλευρές αναμένεται να μην τηρήσουν κατά γράμμα τα όσα ίσχυαν στις προηγούμενες τηλεμαχίες και προσανατολίζονται να προτείνουν δημοσιογράφους οι οποίοι δεν προέρχονται απαραίτητα από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, εκφράζει αμφιβολίες για το το αν η Συγγρού θα τηρήσει έως το τέλος τη συμφωνία, καθώς η αρχική συζήτηση είχε καταλήξει το debate να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουνίου, ενώ η Δευτέρα 11 Ιουνίου είναι η τελευταία προθεσμία και αν δεν επέλθει συμφωνία δεν θα υπάρχει χρόνος για πραγματοποίηση του debate.

Μόνη ελπίδα για τη διεξαγωγής debate η ρύθμιση των προαναφερθέντων, ενώ βρισκόμαστε μόλις δεκατρείς ημέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα