Πάμπλο Ιγκλέσιας: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη

Πάμπλο Ιγκλέσιας: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ/PHASMA /Φ,ΒΡΟΤΣΗΣ Ευρωκίνηση

Ο επικεφαλής των Podemos πιστεύει πως τα δύο κόμματα μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη

Την στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να παραβρεθεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκινά σε λίγη ώρα στο Σύνταγμα.

Ο επικεφαλής των Podemos πιστεύει πως τα δύο κόμματα μαζί μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην Ευρώπη, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, σημειώνοντας πως «στην πάλη μέσα στην Ευρώπη βρίσκεται η λύση».

Ερώτηση: Κύριε Ιγκλέσιας, πώς βλέπετε να εξελίσσεται το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα την Κυριακή;

Ιγκλέσιας: «Νομίζω ότι ο Αλέξης [Τσίπρας] θα κερδίσει. Ξέρω ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε δυσκολίες τους τελευταίους μήνες, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι είχε ένα λιοντάρι να πολεμάει για αυτόν. Οπότε είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον Αλέξη ξανά να ηγηθεί και τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Ερ.: Τί θα σημαίνει για τις επερχόμενες εκλογές στην Ισπανία το Νοέμβριο το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών;

Ιγκλέσιας: «Θεωρώ ότι για εμάς, τους Podemos, μια νίκη του Αλέξη είναι πολύ σημαντική επειδή υποστηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι αποφασιστική για τις ισπανικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε τώρα μια συζήτηση στην Ευρώπη για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Πιστεύω ότι η νίκη του Τζέρεμι Κόρμπιν στους Εργατικούς [στη Βρετανία] αποτελεί μια μεγάλη στήριξη για τον Αλέξη και για εμάς και νομίζω ότι πνέει ένας άνεμος αλλαγής σε πολλές χώρες της Ευρώπης – ένας άνεμος που πνέει σε μια πιο δημοκρατική κατεύθυνση. Οπότε είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές στην Ελλάδα και την Ισπανία».

Ερ: Ευχαριστώ πολύ κ. Ιγκλέσιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα