Ποιοι οι δημοσιογράφοι του Debate και ποια τα θέματα των ερωτήσεων

Ποιοι οι δημοσιογράφοι του Debate και ποια τα θέματα των ερωτήσεων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για το Debate των πολιτικών αρχηγών, αυτή την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00. Ποιοι οι έξι θεματικοί κύκλοι, πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι ερωτήσεις. Στις 13.00 σήμερα Τρίτη, το ραντεβού συντονισμού

Σε εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για το debate των πολιτικών αρχηγών, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 22:00.

Ρόλο συντονιστή θα έχει ο Πάνος Χαρίτος της ΕΡΤ και απέναντι από τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή (πλην του κ. Μιχαλολιάκου), θα βρεθούν έξι δημοσιογράφοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι δημοσιογράφοι που επελέγησαν από τα κανάλια (με μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ) είναι: Μάρα Ζαχαρέα από το Star, Όλγα Τρέμη από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Αντώνης Σρόιτερ από τον τον Alpha, Σία Κοσιώνη από τον Σκάι και Μάκης Γιομπαζολιάς από το E.

Το μεσημέρι της Τρίτης (13:00), στο Ραδιομέγαρο, θα γίνει συνάντηση των έξι δημοσιογράφων και του συντονιστή, προκειμένου να συμφωνηθούν τα διαδικαστικά του debate, όπως η σειρά με την οποία θα απευθύνουν τις ερωτήσεις και πώς θα κατανεμηθούν οι θεματικές κατηγορίες.

Το debate θα αρχίσει στις 21:00, ενώ οι θεματικοί κύκλοι συζήτησης θα είναι έξι.

Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30” και η απάντηση έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15” και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”. Στον 6ο κύκλο, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.

Αναλυτικά:

1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική – προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – Άμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος, σε δύο γύρους: οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα, αν θέλει, να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως, του έχει ήδη υποβληθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα