Το 70% την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ είπε “ναι” στην πρόταση Κουβέλη

Το 70% την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ είπε “ναι” στην πρόταση Κουβέλη
Φωτογραφία από τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Eurokinissi

Διαβάστε για την έγκριση της πρότασης του Φώτη Κουβέλη, για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Με ευρύτατη πλειοψηφία περίπου 70% ενέκριναν τα μέλη της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς την πρόταση του προέδρου Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών.

Η συνεδρίαση του οργάνου ολοκληρώθηκε μετά τη 1.30 τα μεσάνυχτα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέσσερα στελέχη του κόμματος και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής (Στέφανος Μπαγιώργος, Βαγγέλης Ζορκάδης, Χρήστος Σταυρόπουλος και Ανδρέας Νεφελούδης) παρουσίασαν κείμενο με το οποίο επιχειρηματολογούσαν υπέρ της μη συμμετοχής στην κυβέρνηση, της μη στρήριξής της και προέτασσαν την προγραμματική αντιπολίτευση.

Η θέση του κ. Κουβέλη στην Κεντρική Επιτροπή ήταν θετική για συμμετοχή στην κυβέρνηση, με βάση πάντα προγραμματική συμφωνία, χωρίς τη συμμετοχή κομματικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ ή συνεργαζόμενων βουλευτών της αλλά με συμβολή στην επιλογή φερέγγυων προσώπων, κοινής αποδοχής.

Η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις για την “επόμενη μέρα”, ισορροπώντας ανάμεσα στην προεκλογική δέσμευση ότι θα είναι “μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος” και στην προσπάθεια από την μια να μην θιγεί η εσωκομματική συνοχή και από την άλλη να μην διακινδυνεύσει τη συμμετοχή σε μια διακυβέρνηση χωρίς τις επαρκείς εγγυήσεις.

Με επίκεντρο την προγραμματική συμφωνία και σε πρώτο πλάνο την επιχειρηματολογία ότι η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει στο να αποκτήσει η νέα κυβέρνηση προοδευτικό περιεχόμενο , το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να μην καταγραφεί ως το άλλοθι για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα