Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε τα σουπερμάρκετ στα Γιάννενα

Τρεις Έλληνες κρατούνται στην Αστυνομία, ενώ μέρος των κλοπιμαίων έχει ήδη αποδοθεί

Με τη διαδικασία του Αυτόφωρου συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι τρία άτομα, 56, 51 και 38 ετών, για κλοπή μεγάλου αριθμού οινοπνευματωδών ποτών από καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • πλήθος κλοπιμαίων (106 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής περιποίησης κ.λ.π.)

  • τα χρηματικά ποσά των (9.710) ευρώ και (78.700) λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπολοίπων αντικειμένων.

Σε βάρος των προαναφερόμενων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο οχήματα των δραστών, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις των κατηγορουμένων ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Ιωαννίνων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: