82η ΔΕΘ: Κοινό έδαφος για επενδυτικές πρωτοβουλίες Ελλάδας - Κίνας

Υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Άρτα - Πρέβεζα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρη Στεργιούλη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Υπογραφή των Συμβάσεων Μίσθωσης για τις χερσαίες περιοχές έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Άρτα - Πρέβεζα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛ.ΠΕ., Γρηγόρη Στεργιούλη την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Η αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος της Ελλάδας αποτελεί μία από τις βασικές προκλήσεις για την κυβέρνηση", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης

Κοινό έδαφος για την προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας δημιουργούν οι σημαντικές ανατροπές, που προωθούνται στο μείγμα της ενεργειακής παραγωγής κάθε χώρας, στο πλαίσιο της επιδίωξης για μείωση των εκπομπών ρύπων, όπως επισήμανε την Κυριακή, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Σταθάκης.

Μιλώντας στο ενεργειακό φόρουμ (Clean Energy Development Forum), που διοργάνωσε στην 82η ΔΕΘ το Κινεζικό Επιμελητήριο Διεθνούς Εμπορίου, υπό την αιγίδα της Shenhua Group Corporate Limited, ο κ.Σταθάκης επισήμανε ότι "η επιλογή της Κίνας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στη συνεργασία των δύο κρατών. Η συνεργασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά και προσδοκούμε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με αμοιβαία οφέλη".

Πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος της Ελλάδας αποτελεί μια από τις βασικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, κεντρικός στόχος της οποίας είναι να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ώστε σταδιακά αυτές να αποτελέσουν τη βάση του εγχώριου ενεργειακού μείγματος.

"Ο λιγνίτης θα παραμείνει στρατηγικό καύσιμο, αλλά σε συμβατά επίπεδα με τους περιβαλλοντικούς στόχους" επανέλαβε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε: "μπροστά μας ανοίγονται σημαντικές ευκαιρίες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας να αποδειχθεί ιδιαίτερα εποικοδομητική".

ADVERTISING

SHARE: