ΔΕΣΦΑ: Προκήρυξη διαγωνισμού για το 66%

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ στο Σιδηρόκαστρο και στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν δημοσιογράφοι, προκειμένου να δουν ότι οι σταθμοί του φυσικού αερίου δεν μολύνουν το περιβάλλον και λειτουργούν με μηχανισμούς ασφαλείας.Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του τύπου ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούν οι μονάδες μέτρησης και συμπίεσης,  ποια τεχνικά χαρακτηριστικά έχει η διέλευση του αγωγού και πόσο ακίνδυνη για το περιβάλλον είναι η διαδικασία. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑ στο Σιδηρόκαστρο και στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν δημοσιογράφοι, προκειμένου να δουν ότι οι σταθμοί του φυσικού αερίου δεν μολύνουν το περιβάλλον και λειτουργούν με μηχανισμούς ασφαλείας.Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του τύπου ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούν οι μονάδες μέτρησης και συμπίεσης, ποια τεχνικά χαρακτηριστικά έχει η διέλευση του αγωγού και πόσο ακίνδυνη για το περιβάλλον είναι η διαδικασία. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Το ΤΑΙΠΕΔ, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος ώστε να συμμετάσχουν στο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Η προθεσμία για την καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 24 Ιουλίου

Πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση συμμετοχής στο 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (το «ΤΑΙΠΕΔ»), καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για να συμμετάσχουν σε διεθνή δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απόκτηση συμμετοχής του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αεριού Α.Ε. («ΔΕΣΦΑ»).

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις, αυτή της προεπιλογής και της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Η προθεσμία για την καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει στις 24 Ιουλίου, ενώ Χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι είναι οι Alantra Greece Corporate Advisors, Alpha Bank, ΑΛΦΑ-0,93% η δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη και η Clifford Chance LLP.

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ) ιδρύθηκε το 2007 ως 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ Α.Ε., στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου.

Ο ΔΕΣΦΑ έχει στην κυριότητά του, λειτουργεί, συντηρεί, διαχειρίζεται, εκμεταλλεύεται και αναπτύσσει το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), που βρίσκεται στη νήσο Ρεβυθούσα.

Σε συνέχεια της από 1ης Μαρτίου 2017 απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για το ΔΕΣΦΑ, τερματίζοντας τον προηγούμενο.

Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά και πάλι στην πώληση του 66% των μετοχών (31% ΤΑΙΠΕΔ και 35% ΕΛΠΕ). Κατά την ίδια απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ, το υπόλοιπο 34% των μετοχών θα επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υλοποίηση των παραπάνω, το ΤΑΙΠΕΔ όρισε ως Χρηματοοικονομικούς και Νομικούς Συμβούλους για την υλοποίηση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, τις εταιρείες: Alantra Greece Corporate Advisors S.A., Alpha Bank A.E., την Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη και την Clifford Chance LLP.

ADVERTISING

SHARE: