“Καλπάζει” η τιμή του πετρελαίου – Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014

“Καλπάζει” η τιμή του πετρελαίου – Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2014
Στο υψηλότερο τετραετίας η τιμή του πετρελαίου AP

Στα 80 δολάρια η τιμή του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών ότι οι ιρανικές εξαγωγές θα μπορούσαν να μειωθούν λόγω των νέων αμερικανικών κυρώσεων.

Στα 80 δολάρια το βαρέλι ανήλθαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014, εν μέσω ανησυχιών ότι οι ιρανικές εξαγωγές θα μπορούσαν να μειωθούν λόγω των νέων αμερικανικών κυρώσεων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ ανήλθαν νωρίτερα στο επίπεδο των 80,01 δολαρίων. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 70 σεντς στα 72,19 δολάρια το βαρέλι.

Το τελευταίο αυτό γεγονός συνέβαλε στο θετικό κλείσιμο τον Dow Jones στις ΗΠΑ, που έκλεισε με οριακή άνοδο 0,21%. Οι ειδικοί φαίνεται να προβλέπουν όμως πως η άνοδος αυτή του πετρελαίου θα φέρει προκλήσεις στις κεντρικές τράπεζες που ήδη αγωνίζονται ενάντια στον επίμονο πληθωρισμό.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έρχεται σε μια εποχή όπου η παγκόσμια οικονομία επιστρέφει σε ισχυρή ανάπτυξη, 3,9% φέτος, κάτι που διαχρονικά υπήρξε αιτία αύξησης του αργού. Ως συνέπεια αναμένεται να μειωθεί ελαφρά η ενεργειακή ζήτηση το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα