Το who is who των ενδιαφερομένων για το ΔΕΣΦΑ

Το who is who των ενδιαφερομένων για το ΔΕΣΦΑ

Τα έξι επενδυτικά σχήματα και η “μάχη” Ιταλών, Αμερικανών και Ισπανών

Έξι είναι τελικά τα επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, όπως ανακοίνωσε  το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι “ταυτότητες” των έξι ενδιαφερομένων έχουν ως εξής:

-Σύμπραξη των Snam S.p.A. (επικεφαλής), Enagás InternationalS.L.U., FLUXYS S.A. και N.V. Nederlandse Gasunie

Η Snam S.p.A. δραστηριοποιείται στην Ιταλία, μέσω των τριών 100% θυγατρικών της (Snam Rete Gas S.p.A., Stogit S.p.A., και GNL Italia S.p.A), με παρουσία στη διανομή, αποθήκευση, επαναεριοποίηση φυσικού αερίου.

Η Enagás Internacional, S.L.U. είναι 100% θυγατρική της ισπανικής Enagás S.A., με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στην ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση υποδομών φυσικού αερίου.

Η FLUXYS S.A. έχει έδρα το Βέλγιο και δραστηριοποιείται στις υποδομές και τη μεταφορά φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ολλανδική N.V. Nederlandse Gasunie έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται διάφορες σημαντικές υποδομές φυσικού αερίου στη βορειοδυτική Ευρώπη.

-Regasificadora del Noroeste S.A.

Η Regasificadora del Noroeste S.A. εδρεύει στην ισπανική πόλη Mugardos και είναι μέλος του ENTSO-G, με δραστηριότητα στη διανομή και επαναεριοποίηση φυσικού αερίου. Μεταφέρει φυσικό αέριο στη βορειοδυτική Ισπανία, διαχειριζόμενη δίκτυο αγωγών μήκους 130 χλμ, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό LNG στο Mugardos LNG.

-Integrated Utility Services Inc.

Η Integrated Utility Services Inc. είναι αμερικανική εταιρεία που παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες σε δίκτυα οπτικών ινών, δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα φυσικού αερίου και άλλες υποδομές.

– Σύμπραξη των Transgaz S.A. (επικεφαλής) και GRTgaz S.A.

Η ρουμανική Transgaz S.A. είναι ο διαχειριστής του ρουμανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και διαχειρίζεται δίκτυο αγωγών μήκους 13000 χλμ. Το δίκτυό της διασυνδέεται με το βουλγαρικό, το ουγγρικό, το μολδαβικό, το ουκρανικό και της ΠΓΔΜ.

Η  γαλλική GRTgaz είναι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της διανομής φυσικού αερίου και διαχειρίζεται δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 32456 χλμ., καθώς και 28 σταθμούς συμπίεσης για ναυτιλιακό LNG.

-Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited

H Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited είναι 100% θυγατρική της Macquarie Group Limited, που διαχειρίζεται ένα μεγάλο προτφόλιο επενδύσεων σε δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο. Μέσω των funds της, η Macquarie έχει τον έλεγχο της Societa Gasdotti Italia (SGI), ιταλικής εταιρείας διαχείρισης δικτύου φυσικού αερίου, ενώ έχει επενδύσει και στις Eustream A.S. και Open Grid Europe GmbH.

-POWERGLOBE LLC

Η POWERGLOBE LLC εδρεύει στο Κατάρ και έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα, αλλά και ειδικά στο φυσικό αέριο.

Πηγή: energypress.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα