Ισραήλ: ‘Στο σφυρί’ επιστολές με την υπογραφή του Αϊνστάιν

default image

Επιστολές θαυμασμού και νουθεσιών με την υπογραφή του Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοπρατήθηκαν στην Ιερουσαλήμ

Το σημείωμα που έγραψε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν προς μια Ιταλίδα επιστήμονα, η οποία αρνήθηκε να τον συναντήσει, δημοπρατήθηκε σήμερα μαζί με άλλες επιστολές του διάσημου φυσικού.

«Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα και κάθισα για δύο 24ωρα, ως ένα ενθύμιο φιλίας» γράφει ο Αϊνστάιν στο σημείωμα, στη γερμανική γλώσσα, το οποίο έχει υπογράψει κι έχει ημερομηνία Οκτώβριο 1921. Η τιμή πώλησης του αντικειμένου ανήλθε σε 6.100 δολάρια στη δημοπρασία του Winner’s Auctions & Exhibitions στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ηλικίας εκείνη την εποχή 42 ετών, λίγο προτού του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ, έγραψε την επιστολή στην Ελιζαμπέτα Πιτσίνι, μια φοιτήτρια χημείας, την οποία περνούσε 20 χρόνια κι η οποία ζούσε πάνω από το διαμέρισμα της αδελφής του, Μάγια, στην Φλωρεντία.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Γερμανού φυσικού στην πόλη, «ο Αϊνστάιν εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον να τη συναντήσει. Εντούτοις, η Ελιζαμπέτα ήταν εσωστρεφής και ντρεπόταν πολύ να συναντηθεί με έναν τόσο διάσημο άνθρωπο» αναφέρει ο οίκος στον ιστότοπό του.

Επιπλέον, σήμερα βγήκε στο σφυρί και πωλήθηκε έναντι του ποσού των 103.000 δολαρίων ένα σημείωμα του 1928, όπου ο Άλμπερτ Αϊνστάιν περιέγραφε συνοπτικά τις ιδέες του για το «Τρίτο Στάδιο της Θεωρίας της Σχετικότητας».

Επίσης, μια επιστολή που χρονολογείται από το 1946 όπου ο φυσικός εμψύχωνε έναν Αμερικανό βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος φιλοδοξούσε να γίνει επιστήμονας, πωλήθηκε στην τιμή των 6.100 δολαρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα