Οι επιστήμονες κατέληξαν: Πότε και πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου

Οι επιστήμονες κατέληξαν: Πότε και πώς θα έρθει το τέλος του κόσμου
Ο γαλαξίας μας Pixabay

Νέα μελέτη φυσικών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ δίνει απαντήσεις στα "καυτά" ερωτήματα για το τέλος του πλανήτη μας

Τέλος στην “αγωνία” για το πότε και πώς θα σταματήσει να υφίσταται ο κόσμος, δίνει νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι θεωρίες που κυκλοφορούσαν σχετικά με τον τρόπο που θα έρθει το τέλος του πλανήτη μας, αφορούσαν από πυρηνικό πόλεμο έως καταστροφική σύγκρουση μετεωριτών ή αργή “βύθιση” στο σκοτάδι.

Σύμφωνα όμως με την μελέτη από επιστήμονες του Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physical Review D, αυτό που θα συμβεί είναι η αποσταθεροποίηση του σωματιδίου που εκτιμάται ότι αποτελεί τη βάση της μάζας, το μποζόνιο Higgs. Αναμένεται, δηλαδή, το τέλος να είναι ίδιο με την αρχή, με big bang. Όταν συμβεί αυτή η αποσταθεροποίηση, ο κόσμος θα εκραγεί και θα δημιουργηθεί μια τεράστια ενεργειακή φούσκα, η οποία θα καταστρέψει τα πάντα στο σύμπαν.

Κανείς πάντως δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, αυτό πρόκειται να συμβεί σε περίπου 11 τρισ. χρόνια. Το κακό, ωστόσο, είναι ότι οι φυσικοί υποστηρίζουν ότι η διαδικασία για το νέο big bang μπορεί να έχει ήδη αρχίσει ενώ μέχρι να έρθει το τέλος είναι πιθανό ο ήλιος να καεί και να συμβούν διάφορα άλλα καταστροφικά ουράνια γεγονότα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα