Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας: Οι 'εξωγήινες μούμιες' του Περού είναι αληθινές, λέει επιστήμονας

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας: Οι 'εξωγήινες μούμιες' του Περού είναι αληθινές, λέει επιστήμονας
YOUTUBE

Αλήθεια ή ψέμα; Επιστήμονας επιμένει ότι οι αποκαλούμενες... "μούμιες εξωγήινων" που βρέθηκαν το καλοκαίρι στο Περού δεν είναι απάτη. Και οι θεωρίες συνωμοσίας στα social media πήραν και πάλι φωτιά

Τα πέντε αλλόκοτα λείψανα "ανθρωποειδών" που ανακαλύφθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στην αρχαία πόλη Nazca του Περού, εξακολουθούν να διχάζουν την επιστημονική κοινότητα αλλά και την κοινή γνώμη. Τα "στρατόπεδα" είναι δύο: Ανήκουν σε εξωγήινους, υποστηρίζει η μία πλευρά, είναι μία καλοστημένη απάτη, λέει η αντίπαλη. Και όπως έλεγε και το γνωστό σλόγκαν από την τηλεοπτική σειρά X-Files... "η αλήθεια είναι εκεί έξω".

Τα... ιδιαίτερα ευρήματα ερευνούν εδώ και μήνες ομάδες επιστημόνων προκειμένου να δοθεί μια απάντηση σχετικά με την προέλευσή του. Τις θεωρίες συνωμοσίας αναζωπύρωσε ο Περουβιανός επιστήμονας, Δρ Edson Vivanco, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Daily Express ήταν κατηγορηματικός: Οι εξωγήινες μούμιες είναι αληθινές!

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας: Οι 'εξωγήινες μούμιες' του Περού είναι αληθινές, λέει επιστήμονας
YOUTUBE

Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για λείψανα μη ανθρώπινων όντων και προσδιορίζει την ηλικία τους σε τουλάχιστον 1.700 χρόνια. Αναφέρει ακόμη ότι το να δημιουργήσει κάποιος με τεχνητό τρόπο αυτά τα μακρόστενα κρανία τους θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Οι έρευνες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, συνεχίζονται, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι οι μούμιες έχουν υποστεί τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία ότι οι μούμιες δεν είναι απάτη και είναι αληθινές.

Στον αντίποδα, οι περισσότεροι ειδικοί ήταν επίσης κατηγορηματικοί χωρίς να χρειαστούν εξονυχιστικές έρευνες. Τα συγκεκριμένα σώματα με τις καμπυλωτές σπονδυλικές στήλες και τα τρία δάχτυλα είναι τόσο... "κακοφτιαγμένα" που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κατασκευαστεί από... γυψοσανίδα ή ακόμη και χαρτόνι.

Το βέβαιο είναι ότι για τους συνωμοσιολόγους του Internet, οι απόψεις των ειδικών ίσως και να μην έχουν τόσο σημασία. Το θέμα προσφέρεται για συζήτηση και αναλόγως οπτικής γωνίας "αποδεικνύει" ότι οι... εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας.

Δείτε τα βίντεο και επιλέξτε "στρατόπεδο".

ADVERTISING

SHARE: