Ποιες μυρωδιές αυξάνουν την ερωτική διάθεση;

Ποιες μυρωδιές αυξάνουν την ερωτική διάθεση;

Μυρωδιά "βιάγκρα". Ποιες μυρωδιές απογειώνουν τη λίμπιντο και διεγείρουν τις αισθήσεις

Το NEWS 247 σε συνεργασία με το Invitromagazine, παρουσιάζει τα αποτελέσματα της νέας έρευνας για τις μυρωδιές που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Επιστημονική ομάδα από νευρολόγους του Ερευνητικού και Θεραπευτικού Ιδρύματος Όσφρησης & Γεύσης (STTRF) στο Σικάγο, κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι κάποιες συγκεκριμένες μυρωδιές ανεξαρτήτου φύλου επιδρούν και αυξάνουν την ερωτική διάθεση. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι επιστήμονες εισήγαγαν μια όχι και τόσο δόκιμη έκφραση: «Μυρωδιά- Βιάγκρα».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής νευρολογίας Allan Hirs: «ορισμένες μυρωδιές που αναδίδουν συγκεκριμένα φρούτα ή τροφές, είναι δυνατόν να απογειώσουν τη λίμπιντο και να διεγείρουν τις αισθήσεις μας».

Η επιστημονική ομάδα έκανε το εξής. Για να διαπιστώσει πως μια συγκεκριμένη μυρωδιά επηρεάζει την ερωτική διάθεση, μελέτησαν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, ανδρών και γυναικών οι οποίοι προηγούμενα είχαν εκτεθεί σε συγκεκριμένες μυρωδιές.

Για τους άνδρες λοιπόν σαφής ερωτική διέγερδη υπήρξε συνέχεια όταν μύριζαν λεβάντα, ενώ για τις γυναίκες κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε με τη μυρωδιά καραμέλας. Άλλες μυρωδιές που ερέθιζαν έντονα και τα 2 φύλα ήταν εκείνης της ταλκ που βάζουμε στα παιδάκια για να μην συγκαούν, της γλυκόριζας αλλά και του… αγγουριού.

Η έρευνα επιβεβαίωσε επίσης και την αφροδισιακή αξία της κανέλας, η οποία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Ο δρ Hirs, είπε: «οι συγκεκριμένες μυρωδιές που αναλύσαμε ερεθίζουν επειδή έχουν τη δυνατότητα να ανακαλούν καλές αναμνήσεις, με αποτέλεσμα να φεύγει το άγχος και οι αναστολές και έτσι να ενισχύεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα».

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

Ποια υπερτροφή –  που καταπολεμά πληθώρα ασθενειών, πρέπει να υπάρχει στο ντουλάπι σας;

Η εργασία σε βάρδιες “καίει” τον εγκέφαλο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα