4η Ετήσια Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών

Την Δευτέρα ανοίγουν οι εργασίες της 4ης ετήσιας Οικονομική Διάσκεψης της ΕΝΕΕ με θέμα «Επενδύοντας στο Αύριο: Η Ιδιωτική Πρωτοβουλία στην Αιχμή της Ανάκαμψης»

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ενεργού παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα, οργανώνει, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE, την 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψή της με θέμα «Επενδύοντας στο Αύριο: Η Ιδιωτική Πρωτοβουλία στην Αιχμή της Ανάκαμψης» στο Ξενοδοχείο King George, στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Στόχος της Διάσκεψης, η οποία φιλοξενεί 35 και πλέον διακεκριμένους ομιλητές, είναι να επιμείνει και να εμβαθύνει στα καίρια ζητήματα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σε εγχώριο, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, αλλά και να εντείνει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που εξακολουθούν να κρίνονται επιτακτικές για την ενίσχυση της οικονομίας και τη στροφή στην ανάπτυξη.

Στον άξονα αυτό, η Διάσκεψη συμπεριλαμβάνει επτά κεντρικά θέματα προς συζήτηση: 1) Το νέο Παγκόσμιο περιβάλλον που διαμορφώνεται και η Ελλάδα, 2) Έξοδος από τα Μνημόνια & Θεμελίωση της Οικονομικής Ανάκαμψης, 3) Επενδύσεις, Χρηματοδότηση και Ανασύνταξη της Επιχειρηματικότητας, 4) Εξωστρέφεια στην Πράξη: Τροφοδοτώντας, Ενισχύοντας & Αναδεικνύοντας τις Δυνατότητες του Τόπου, 5) Τουρισμός και Επιχειρηματικότητα: Αξιοποιώντας τα Στρατηγικά μας Πλεονεκτήματα, 6) Πως διαμορφώνεται το Ενεργειακό τοπίο, και 7) Ιδιωτικός Τομέας και Εθνική Ανάκαμψη: Υπηρετώντας το Μέλλον της Χώρας.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων Ομιλητών είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, η Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, o Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Επικεφαλής του πολιτικού κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, κ.ά.

Οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν στο να σκιαγραφήσουμε πρακτικά βήματα για την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, με άρμα την καινοτομία, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα. Με ταυτόχρονη έμφαση στην συνεργασία και την εξωστρέφεια. Ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα, έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις, τα δύσκολα αυτά χρόνια, την δοκιμαζόμενη Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τώρα όλοι μαζί, καλούμαστε να κάνουμε το άλμα εμπρός, σε μια πορεία σταθερής ανάκαμψης και προόδου. Αυτό, οι Έλληνες επιχειρηματίες, θα το στηρίξουμε με νέες πρωτοβουλίες και αποφασιστικότητα. Η προσπάθεια όμως είναι εθνική, και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε την επιτυχία της.

(Φωτό: Sooc)

ADVERTISING

SHARE: