Αλίγιεφ: Το deal με το ΔΕΣΦΑ θα ολοκληρωθεί μόλις η Snam αγοράσει το 17%

Αλίγιεφ: Το deal με το ΔΕΣΦΑ θα ολοκληρωθεί μόλις η Snam αγοράσει το 17%

Ο ενεργειακός κολοσσός από το Αζερμπαϊτζάν θα προχωρήσει στην εξαγορά της ΔΕΣΦΑ, μόλις "μπει" σε αυτή και η ιταλική Snam

Η συμφωνία για την αγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ από την SOCAR θα ολοκληρωθεί μόλις η ιταλική Snam αγοράσει το μερίδιο του 17% του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ANS, ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Νατίγκ Αλίγιεφ.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το energypress.gr, ο Αλίγιεφ πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά το θέμα του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να έχει επιλυθεί πριν τη λήξη του 2016.

«Η SOCAR πρέπει να πουλήσει το 17% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ σε τρίτο αγοραστή και να διατηρήσει τουλάχιστον το 49% του ελληνικού διαχειριστή, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία από την Κομισιόν», δήλωσε ο Αζέρος υπουργός συμπληρώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. «Μόλις το 17% πωληθεί στη Snam το όλο πρόβλημα με τον ΔΕΣΦΑ θα λυθεί» είπε.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ στη SOCAR εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία πώλησης το ΤΑΙΠΕΔ με την κρατική εταιρεία του Αζερμπαιτζάν. Η Socar είχε κερδίσει στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό, προσφέροντας τίμημα 400 εκατ. ευρώ για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

ΠΗΓΗ ENERGYPRESS

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα