Ανεβασμένες προσδοκίες για τη μετοχή της 'Μυτιληναίος' μετά τις συγχωνεύσεις

Ανεβασμένες προσδοκίες για τη μετοχή της 'Μυτιληναίος' μετά τις συγχωνεύσεις

Το πρώτο report που ανεβάζει σε διψήφιο νούμερο την τιμή στόχο για τη μετοχή του Ομίλου "Μυτιληναίος"

Η αναδιάρθρωση της δομής του Ομίλου Μυτιληναίος που ανακοινώθηκε πρόσφατα, με βασικό άξονα τη συγχώνευση των εταιρειών, έχει τύχει πολύ θετικής υποδοχής από τους αναλυτές. Χθες υπήρξε και το πρώτο report που ανεβάζει σε διψήφιο νούμερο την τιμή στόχο για τη μετοχή του Ομίλου.

Ειδικότερα, στο χθεσινό της report η Wood & Company κατατάσσει τη μετοχή της Μυτιληναίος στις κορυφαίες επιλογές για την ελληνική αγορά μετά τις ανακοινώσεις για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις των εταιρειών του ομίλου.

Η Wood ανεβάζει μάλιστα την τιμή στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 8,70 ευρώ από 6,5 ευρώ προηγούμενα, με σύσταση αγοράς Buy σημειώνοντας μάλιστα ότι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη ΜΕΤΚΑ θα μπορούσε να βοηθήσει τα κέρδη ανά μετοχή με ένα επιπλέον ποσοστό της τάξης του 7% κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών του οίκου.

Ταυτόχρονα η Wood εκτιμά ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης η τιμή στόχος αναμένεται να φτάσει στα 10 ευρώ, «δίνοντας» για πρώτη φορά μετά τις ανακοινώσεις του Ομίλου, διψήφιο νούμερο για τη μετοχή.

Σε επίπεδο ισολογισμού, σύμφωνα με την ανάλυση της Wood τα καθαρά κέρδη αναμένεται να είναι αυξημένα παραπάνω από 30% για την χρονική περίοδο 2017 – 2018 , ιδιαίτερα λόγω την αύξησης της τιμής του αλουμινίου.

Οι ελεύθερες ταμιακές ροές αναμένεται να φτάσουν τα €200 εκατ. ανά έτος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια λόγω της βελτίωσης των τιμών του αλουμινίου αλλά και των μειωμένων αναγκών σε δαπάνες κεφαλαίου

ADVERTISING

SHARE: