Beluga XL: Στους αιθέρες το μεγαλύτερο Airbus

Beluga XL: Στους αιθέρες το μεγαλύτερο Airbus
Η στιγμή της απογείωσης τους Airbus BelugaXL στις 19 Ιουλίου στην Τουλούζη. (AP Photo/Frederic Scheiber) AP

To Beluga XL είναι κατά 30% μεγαλύτερο από θηριώδες Beluga που έχει επισκεφθεί επανειλημμένα το αεροδρόμιο της Αθήνας. Ποιες είναι οι διαστάσεις του.

Παρθενική πτήση σήμερα για το Beluga XL της Airbus. To ειδικού τύπου αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα για ένα δοκιμαστικό ταξίδι καταχειροκροτούμενο, σύμφωνα με την Daily Mail, από ένα κοινό 10.000 ατόμου που είχαν συγκενρωθεί στις εγκαταστάσεις της Airbus στην Τουλούζη.

Το Beluga XL το οποίο θα “πιάσει υπηρεσία” από το 2019, είναι κατά 6 μέτρα πιο μακρύ και κατά 1 μέτρο πιο πλατύ από τα BelugaST που έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια και το δικό μας “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Το αεροπλάνο που χρησιμοποιείται κυρίως για την μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μεγέθους έχει την δυνατότητα, λόγω της 30% μεγαλύτερης χωρητικότητας που διαθέτει, να μεταφέρει δύο φτερά ενός Α350 XWB όταν o προκάτοχος του μόνο ένα, όπως αναφέρει το Venturebeat.

Πατήστε πάνω στο infographic για το δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Οι δύο κινητήρες Rolls Royce Trend 700 του δίνουν την δυνατότητα να μεταφέρει έως 227 τόνους. Ήδη είναι σε κατασκευή ένα δεύτερο Beluga XL καθώς στόχος είναι από τις αρχές τις νέας δεκαετίας τα αεροσκάφη νέου τύπου να αντικαταστήσουν τα BelugaST.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα