Coca Cola Τρία Έψιλον: Ολοκληρώθηκε η επένδυση 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι Mega-Plant

Coca Cola Τρία Έψιλον: Ολοκληρώθηκε η επένδυση 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι Mega-Plant

To Σχηματάρι Mega-Plant με τις 17 γραμμές παραγωγής πέρα από την εσωτερική κατανάλωση πραγματοποιεί και εξαγωγές σε έντεκα χώρες

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κας Φανής Παπαθωμά και του Προέδρου του Ομίλου  Coca-Cola HBC κ. Αναστάσιου Δαυίδ, η CocaCola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επένδυσης ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ στο Σχηματάρι MegaPlant. Η επένδυση θεμελιώνει το νέο παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο της εταιρείας για διαρκή ανάπτυξη και σηματοδοτεί την ισχυρή εμπιστοσύνη της εταιρείας και του Ομίλου CocaColaHBC στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το Σχηματάρι Mega-Plant εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, που επιτρέπει στην εταιρεία να προχωράει σταθερά στην αύξηση της παραγωγικής και εξαγωγικής της δυναμικής. Από εκεί:

  • Διακινούνται περισσότερα από 540 προϊόντα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε κάθε περίσταση, ενώ χάρη στις 17 γραμμές παραγωγής που έχουν δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ωρο, παράγεται το 100% των χυμών και το 96% των αναψυκτικών της εταιρείας.
  • Πραγματοποιείται το 100% των εξαγωγών της εταιρείας σε 11 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τσεχία). Μάλιστα, από το Σχηματάρι καλύπτεται το 100% των αναγκών της αγοράς της Βουλγαρίας σε αναψυκτικά Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.
  • Διακινείται το 75% του όγκου των εγχώριων πωλήσεων, από τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 30.000m².

Ισχυρή είναι και η συμβολή του Mega-Plant Σχηματαρίου στην απασχόληση τοπικά. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της περιοχής της Βοιωτίας και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες, παρέχοντας σταθερή απασχόληση σε 400 εργαζόμενους.

Την αξία της επένδυσης τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας: «Πλησιάζοντας στο τέλος της περιόδου των μνημονίων, η αποφασιστική στροφή της ελληνικής οικονομίας στην παραγωγή και την εξωστρέφεια αποτελεί το κλειδί για την εδραίωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το MegaPlant Σχηματαρίου της CocaCola Τρία Εψιλον, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και συγχρόνως αξιοποιούν σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, όπως η γεωστρατηγική θέση και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό».

Ο Γενικός Διευθυντής της CocaCola Τρία Έψιλον κ. Γιάννης Παπαχρήστου, ανέφερε: «Το Σχηματάρι Mega-Plant θεμελιώνει τη νέα εποχή ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ένα εργοστάσιο με 400 εργαζομένους, το οποίο μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από την Ελλάδα σε 11 χώρες και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Στηρίζουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους για να βρουν εργασία και να παραμείνουν στη χώρα μας».

H Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της CocaCola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, δήλωσε: «Η σημαντική αυτή επένδυση στο Σχηματάρι μάς δίνει τη σιγουριά να υλοποιήσουμε το στρατηγικό όραμα της CocaCola στην Ελλάδα που αφορά στην ανάπτυξή μας με οδηγό την καινοτομία και με όρους και προϋποθέσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούμε αλλά και στην προστασία του πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα