Εξώδικη πρόσκληση-δήλωση

Εξώδικη πρόσκληση - δήλωση για το δημοσίευμα υπό τον τίτλο: "Αυτές είναι οι 75 ελληνικές εταιρείες που βγάζουν στο σφυρί οι Τράπεζες"

Εξώδικη πρόσκληση-δήλωση από τις εταιρείες "Ανώνυμος Τουριστική Εταιρεία Ήλιος Α.Ε" και "Αττικός Ήλιος Ανώνυμη Ξενοδοχειακή -Τουριστική Εμπορική και Ναυτιλιακή Εταρεία" για το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 30.7.2017 με τίτλο "Αυτές είναι οι 75 ελληνικές εταιρείες που βγάζουν στο σφυρί οι Τράπεζες" απεστάλη προς την 24 MEDIA.

Το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος έχει ως εξής:

Βάσει" δέσμευσης που έχουν οι ελληνικές τράπεζες απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιτάσσεται η μείωση του συνόλου των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2019. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων αυτών θα προκύψουν από πώληση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων των οποίων τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Κώτσης, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων (NPLs) το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε διατραπεζικό επίπεδο σύστησαν το NPLs Forum με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων. Έχουν μάλιστα καταρτίσει λίστα 75 επιχειρήσεων, τα "κόκκινα" δάνεια των οποίων ανέρχονται στα 10 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 20% των NPLs. Στην λίστα αυτή έχουν μπει εταιρείες όπου έχουν κοινή έκθεση σε τουλάχιστον τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρωτοβουλίες θα ληφθούν για εταιρείες όπως, η Χαλυβουργική της οικογένειας του Κ. Αγγελόπουλου, και η Χαλυβουργία Ελλάδος του Νίκου Μάνεση.

Στην λίστα έχουν παρουσία και δύο ισχυρά σήματα από τον χώρο των τροφίμων, ο όμιλος Χαϊτογλου από την Βόρεια Ελλάδα και η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας κατεψυγμένων ιχθυρών Καλλιμάνης. Από τον χώρο του αυτοκινήτου ξεχωρίζει η εταιρεία Agripan SA Παντελεημονίτης.

Τέλος μεταξύ των άλλων στην λίστα συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη ισχυροί όμιλοι, της Jetoil- Mamidoil στον χώρο των καυσίμων και ο Χαραγκιώνης από το real estate.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Το Βήμα"

Αναλυτικά το εξώδικο που απεστάλη:

ADVERTISING

SHARE: