Έρχεται “Πακέτο Γιούνκερ” 7,5 εκατ. ευρώ για ελληνικές επιχειρήσεις

Έρχεται “Πακέτο Γιούνκερ” 7,5 εκατ. ευρώ για ελληνικές επιχειρήσεις
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ AP

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας (CBT) υπέγραψαν συμφωνία εγγύησης χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

Συνολικά 7,5 εκατομμύρια ευρώ από το «πακέτο Γιούνκερ» αναμένεται να δοθούν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και της Ελλάδας. Η Κομισιόν σήμερα ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας (CBT) – υπέγραψαν συμφωνία εγγύησης χρηματοδότησης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (ΔΣΠΕ) που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), τον πυρήνα του Επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη.

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει να χρηματοδοτηθούν πάνω από 500 μικροεπιχειρηματίες – πολύ μικρές επιχειρήσεις – τα επόμενα 5 χρόνια στην περιοχή της Θεσσαλίας και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι μικροεπιχειρηματίες θα επωφεληθούν από δάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα θα στοχεύει κυρίως νεοσύστατες επιχειρήσεις, εταιρείες που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια των χρηματοπιστωτικών κρίσεων και τις επιχειρήσεις του τομέα της γεωργίας.

Η Μαριάν Τάισεν , Επίτροπος αρμόδιος για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα των εργαζομένων, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλήρως προσηλωμένη στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα 7,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Γιούνκερ σε συνεργασία με την Συνεργατική Τράπεζα Θεσσαλίας θα διευκολύνουν την Ελλάδα και θα δούμε θετικά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα