Εστίαση και παραγωγή – επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ του ομίλου Καστελόριζο

Εστίαση και παραγωγή – επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ του ομίλου Καστελόριζο

Με 9 καταστήματα και πάνω από 200 άτομα προσωπικό, ο όμιλος Καστελόριζο ηγείται της εστίασης στην Αθήνα. Η 100% οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε πριν από 36 χρόνια από την Καλλιθέα, έχει περάσει στην παραγωγή, με τη δημιουργία ιχθυοτροφείων

Ο ιδρυτής του ομίλου, ο Αντώνης Σταύρου, με καταγωγή από την Ήπειρο και σύντομο πέρασμα από τη θάλασσα, ως ναυτικός, προτίμησε τη στεριά για να κάνει το πρώτο του ουσιαστικά επαγγελματικό βήμα, επιλέγοντας, ωστόσο, για όνομα της επιχείρησης ένα ελληνικό, εμβληματικό νησί, το Καστελόριζο.

Κι έτσι όπως ορίζει το Καστελόριζο τα σύνορα της χώρας μας, έτσι και ο όμιλος Καστελόριζο ορίζει τη διατροφική συνήθεια όχι μόνο των Αθηναίων, αλλά και χιλιάδων άλλων πελατών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κι αυτό επειδή τα εστιατόρια του ομίλου βρίσκονται σε σημεία «κλειδιά» για τον ελληνικό τουρισμό, όπως ο Λυκαβηττός, η Βάρκιζα και η Γλυφάδα.

Βέβαια, επειδή η επιχείρηση ξεκίνησε από την Καλλιθέα, εκεί όπου άνοιξε το πρώτο Καστελόριζο το 1981, στην Καλλιθέα υπάρχουν τώρα δύο εστιατόρια. Κι αν ο όμιλος έγινε γνωστός για το ψάρι του, σήμερα καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες της αγοράς, έχοντας εστιατόρια με κρέας και ιταλικό μενού.

Ο Αντώνης Σταύρου είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, που αν τον συναντήσεις στα εστιατόριά του, ίσως θεωρήσεις ότι είναι ο «μικρός του μαγαζιού», ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Βέβαια, έτσι αποδείχθηκε ότι λειτούργησε για να φθάσει σε αυτό το σημείο.

Εστίαση και παραγωγή – επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ του ομίλου Καστελόριζο

Για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και τη διαχρονική, συνεχή ανάπτυξη των εστιατορίων του, ο Αντώνης Σταύρου βραβεύτηκε φέτος από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με το «Βραβείο Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

«Έφαγα πολλές σφαλιάρες στη ζωή μου, αλλά δεν πτοούμαι. Μέχρι σήμερα τα πέτυχα όλα, όχι όμως και να σώσω τη σύζυγό μου,» είπε σε πρόσφατη συζήτησή μας στο εστιατόριο Όμικρον στη Νέα Ερυθραία.

«Στο μυαλό μου έχω πάντα πως θα πληρώσω στο τέλος του μήνα τους 200 εργαζόμενους. Πρέπει πάντα να επιμένουμε, να έχουμε υπομονή και να τολμούμε. Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα το εντοπίζω στις δημόσιες υπηρεσίες,» είπε, με αφορμή το γεγονός ότι το εστιατόριο Όμικρον έκανε 15 χρόνια για να βγάλει άδεια λειτουργίας, χωρίς να έχει καμία πολεοδομική παράβαση.

Παραλληλίζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανέφερε ότι το 2007 άνοιξε εστιατόριο στη Μαδρίτη και χρειάστηκε μόνο ένα μηχανικό για τα γραφειοκρατικά. Ωστόσο, λόγω της απόστασης, δεν μπόρεσε να κρατήσει το εστιατόριο.

«Καταφέραμε να πετύχουμε τζίρο 5,5 εκατ. ευρώ το οκτάμηνο του 2017, +30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Ωστόσο, η αύξηση του ΦΠΑ δεν συνοδεύτηκε με μεγάλη αύξηση των κερδών καθώς ο όμιλος απορρόφησε την αύξηση του ΦΠΑ,» είπε συνεχίζοντας. Ο Αντώνης Σταύρου θεωρεί ότι με χαμηλότερο συντελεστή και αυστηρά πρόστιμα τα αποτελέσματα του δημοσίου θα ήταν καλύτερα.

Οι Ορίζοντες επέδρασαν θετικά στην άνοδο του ομίλου, ακριβώς επειδή ο τουρισμός της Αθήνας πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Το εστιατόριο (και το καφέ) που κοσμούν τον Λυκαβηττό, πράγματι αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση.

Ειδικά στην παρατεταμένη εποχή της κρίσης, τα οικονομικά μενού που δημιούργησε σε όλα τα καταστήματα, κράτησαν την πελατεία, προσφέροντας τη δυνατότητα και στους πιο αδύναμους να βγουν για φαγητό.

Τα εστιατόρια και η ιστορία τους

Ο όμιλος Καστελόριζο περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Το ιστορικό Καστελόριζο της Καλλιθέας το οποίο αποτέλεσε την απαρχή της δυναστείας εγκαινιάστηκε το 1981 με έμφαση στο ψάρι, ενώ μετά τη ριζική ανακαίνισή του το 2012 μετονομάστηκε σε ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ με κρέας αλλά και ποικίλες θαλασσινές γεύσεις σε προσιτές τιμές.

Εστίαση και παραγωγή – επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ του ομίλου Καστελόριζο

Το 1986 ο Αντώνης Σταύρου με τη στήριξη της οικογένειας λειτουργεί το δεύτερο Καστελόριζο στην περιοχή της Κηφισιάς, το πρώτο εστιατόριο με ψάρι στα Βόρεια Προάστια. Σειρά έχει το Καστελόριζο της Βάρκιζας το 1994 και ακολουθούν οι Ορίζοντες στο λόφο Λυκαβηττού το 2002, με τη μεσογειακή κουζίνα και την απίθανη θέα. Το 2010 εγκαινιάζεται το Όμικρον στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας σε ένα εντυπωσιακό χώρο με υπέροχο κήπο και νέες ελληνικές γεύσεις. Στα τέλη του 2011 λειτούργησε το νέο μέλος του ομίλου με το όνομα Κ. GRILL, στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο έπειτα από την επιτυχημένη πορεία του, το 2016 απέκτησε και αδερφάκι στην κεντρική πλατεία της Βούλας.

Εστίαση και παραγωγή – επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ του ομίλου Καστελόριζο

Το 2014 προστέθηκε στην οικογένεια ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο στον εμπορικότερο δρόμο της Γλυφάδας, το MEZZE Glyfada, ενώ το 2016, πάλι στη Γλυφάδα, εντάχθηκε στον όμιλο το RAMINO, με ιταλικές γεύσεις.

Εστίαση και παραγωγή – επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ του ομίλου Καστελόριζο
WWW.ALEXANDROSIOANNIDIS.COM

Νέες επενδύσεις – ιχθυοτροφείο στην Κρήτη

Ο Αντώνης Σταύρου ήδη έχει θέσει τα θεμέλια για μια μεγάλη επένδυση στην Κρήτη, στο Λιόπετρο κοντά στο φημισμένο φαράγγι και καταρράκτη του Ρίχτη, στη Σητεία. Η μεγάλη παραγωγή που καταναλώνεται από τα εστιατόρια του ομίλου Καστελόριζο, επέβαλε τη νέα μονάδα, που θα εκτρέφει τσιπούρα και λαβράκι. Η επένδυση είναι της τάξης των 5,5 εκατ. ευρώ, με δυναμική παραγωγή 500 τόνων, που προορίζονται για τις ανάγκες των εστιατορίων αλλά και για διάθεση στο εμπόριο. Ο όμιλος διαθέτει δύο ακόμη ιχθυοτροφεία στην Αττική, κοντά στο Σούνιο στην περιοχή Πάτροκλος και στα Μέγαρα.

Ελληνικά μοσχάρια στα εστιατόρια

Εκτός από τα ελληνικά ψάρια, τα οποία σερβίρει ο Αντώνης Σταύρου στους πελάτες των εστιατορίων του ομίλου Καστελόριζο, και τα κρέατα είναι πλέον ελληνικά, με μοσχάρια από ειδική φάρμα. Μια ακόμη απόδειξη προς την ποιότητα της πρώτης ύλης, η οποία απολαμβάνεται από τον τελικό καταναλωτή.

Καταλήγοντας, ο όμιλος Καστελόριζο, με την πολυετή πείρα του στον κλάδο της εστίασης, προσφέρει δυνατότητες ολοκληρωμένων κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων, με δείπνο ή γεύμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός.

ADVERTISING

SHARE: