Έτσι θα γίνει το Ikos Dassia στην Κέρκυρα

Έτσι θα γίνει το Ikos Dassia στην Κέρκυρα

Η μεγάλη επένδυση των 110 εκατ. ευρώ προχωρά με εντατικούς ρυθμούς

Του Δημήτρη Μπαλή

Η Κέρκυρα ανακτά τη χαμένη της αίγλη των δεκαετιών 60 και 70, όπου πραγματικά η αφρόκρεμα της Ευρώπης περνούσε μέρος των διακοπών τους στο νησί των Φαιάκων.

Η Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς στην Ελλάδα και αυτό δεν έγινε τυχαία. Οι επιχειρηματικές κινήσεις, με εξαγορά παλαιότερων ξενοδοχείων, με νέα ξενοδοχεία που βρίσκονται στα επενδυτικά σχέδια μεγάλων ομίλων και με αρκετές αεροπορικές εταιρείες να συνδέουν απευθείας την Κέρκυρα με πόλεις τους εξωτερικού, φέρνουν θετικά αποτελέσματα, με την επισκεψιμότητα στο νησί να αυξάνεται συνεχώς.

 

Ένα από τα ξενοδοχεία που αναμένεται να αποτελέσει ατραξιόν στην Κέρκυρα, είναι το Ιkos Dassia. Για όσους γνωρίζουν την περιοχή, το ξενοδοχείο είναι το παλιό του Χανδρή, ωστόσο αλλάζει εντελώς η εικόνα του, διότι θα είναι πραγματικά 5 αστέρων, με πολυτελή δωμάτια και αυτόνομες πισίνες, σπα, εστιατόρια με βραβευμένους σεφ με αστέρια Michelin και χώρους δραστηριοτήτων.

Η ριζική ανακατασκευή του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας οικογένειας Ανδρεάδη Sani και Ikos) θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ και πρόκειται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του στις 3 Μαΐου 2018.

 

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργεί 8 – 9 μήνες το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι διευρύνεται η τουριστική περίοδος στο νησί, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με την ιδιοκτησία, στο ξενοδοχείο θα εργάζονται 640 άτομα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της προεργασίας που έχει γίνει, είναι ότι από τον Μάιο του 2017 έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις δωματίων, με τη μέση τιμή να ανέρχεται στα 500 ευρώ την ημέρα!

 

Η επιτυχία σε πληρότητα είναι σχεδόν εξασφαλισμένη επίσης, διότι ακόμα και η British Airways, η οποία θα έχει απευθείας συνδέσεις Λονδίνο – Κέρκυρα, λειτουργεί προσφέροντας πέραν των εισιτηρίων και πακέτα διαμονής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα