Εurolife ERB: Στα 64 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη το 2017

Εurolife ERB: Στα 64 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη το 2017
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB Insurance Group Α.Ε. Συμμετοχών, κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Ο όμιλος Eurolife ERB πραγματοποίησε επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρω σε έργα ανάπτυξης το 2017. Η παραγωγή του ομίλου έφθασε στα 483 εκατ. ευρώ

Θετικό πρόσημο είχε το 2017 για τον όμιλο Eurolife ERB σε μία χρονιά που η ασφαλιστική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 81 εκατ. ευρώ προερχόμενα κυρίως από λειτουργική κερδοφορία 64 εκατ. ευρώ (αύξηση 11% σε σχέση με το 2016. Σε ότι αφορά στην παραγωγή του ομίλου αυτή διαμορφώθηκε σε 483 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στις επενδύσεις σε έργα υποδομής αυτές ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 103% σε σύγκριση με το 2016. Κύριος στόχος των επενδύσεων είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Eurolife ERB.

Όσον αφορά στα μερίδια , ο όμιλος Eurolife ERB κατέλαβε το 12,2 της αγοράς, 21,3% στις ασφάλειες ζωής και 3,3% στις Γενικές ασφάλειες.

Σχολιάζοντας τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς και παρουσιάζοντας τους στόχους για το 2018, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB Insurance Group Α.Ε. Συμμετοχών, κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, δήλωσε:

«Το 2017 ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για την Eurolife ERB, καθώς, υλοποιώντας τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, διατηρήσαμε την ηγετική μας θέση, αλλά και προχωρήσαμε σε εκείνες τις επενδύσεις που θέτουν τις κατάλληλες βάσεις για τη σταθερή ανάπτυξή μας και τα επόμενα χρόνια. Για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι πέρα από την κατάληψη της πρώτης θέσης στην αγορά, ενισχύσαμε τη συνεισφορά μας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με αποζημιώσεις που ανήλθαν σε € 237 εκατ., με απόδοση φόρων στο ελληνικό δημόσιο που αγγίζει το ποσό των €72,3 εκατ. αλλά και με τις εργοδοτικές μας εισφορές να ανέρχονται σε €3,4 εκατ.

Το 2018, επικεντρωνόμαστε περαιτέρω στη ψηφιακή μετεξέλιξή μας και στην επίτευξη της βέλτιστης σύνθεσης του χαρτοφυλακίου μας. Γι’ αυτό επενδύουμε περισσότερο σε προϊόντα περιοδικού ασφαλίστρου που δίνουν έμφαση στην στήριξη της οικογένειας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας παραμένοντας προσηλωμένοι στο όραμά μας για ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του κοινού.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε συστηματικά το διευρυμένο δίκτυο συνεργατών μας και να επενδύουμε στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μας μέσα από την προσέλκυση νέων και έμπειρων στελεχών από ένα ευρύ φάσμα κλάδων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα