Folli Follie: Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή είχε ζητήσει από τη διοίκηση της Folli Follie να παράσχει στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές της καταστάσεις, στον απόηχο των κατηγοριών του fund QCM

Μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των οικονομικών διευθυντών του Ομίλου και στην Ασία, για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η απόφαση προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ελήφθη την περασμένη Τρίτη.

Η Επιτροπή είχε ζητήσει από τη διοίκηση της Folli Follie να παράσχει στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές της καταστάσεις, στον απόηχο των κατηγοριών του fund QCM. Είχε προηγηθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας, με την εποπτική αρχή να αναφέρει ως αιτιολογία πως η εισηγμένη «δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις».

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνοντας υπόψη δημοσιεύματα που αναφέρονται στην υπόθεση της εν λόγω εταιρείας, αλλά και στους χειρισμούς εκ μέρους της Εποπτικής Αρχής, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει τα ακόλουθα:

– Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Ανεξάρτητη Αρχή, σε ότι αφορά τις δικές της αρμοδιότητες, κινήθηκε έγκαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίμαχης υπόθεσης με γνώμονα τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3371/2005, αρ. 17), τη συσσωρευμένη εμπειρία των στελεχών της καθώς και τις διεθνείς πρακτικές.

– Με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της για την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προχώρησε στις προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες σε όλα τα στάδια εξέλιξης της υπόθεσης και προς όλες τις κατευθύνσεις.

– Είναι προφανές ότι οι επιμέρους ενέργειες που σχετίζονται με τη διενέργεια ελέγχων, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται, καθ΄ όσον υπόκεινται σε σχετικούς περιορισμούς που προβλέπονται για το απόρρητο.

– Συνεπώς συνιστούμε στους επενδυτές να ενημερώνονται για την υπόθεση από τις επίσημες πηγές, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται σε πολλά επίπεδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα