Future 50: Οι επιχειρηματικοί ηγέτες του αύριο στη νέα λίστα του Fortune

Future 50: Οι επιχειρηματικοί ηγέτες του αύριο στη νέα λίστα του Fortune
Alphabet and Facebook stock values are shown on a screen at the Nasdaq MarketSite, Tuesday, July 25, 2017, in New York. (AP Photo/Mark Lennihan) AP

Οι επιχειρήσεις που οδηγούν τις εξελίξεις και δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον

Καλωσήρθατε στο Future 50 του Fortune, τη νέα λίστα με τις αμερικανικές εταιρείες που αφήνουν τις περισσότερες υποσχέσεις για ενίσχυση της καινοτομίας και εκρηκτική μελλοντική ανάπτυξη.

Η λίστα συντάχθηκε σε συνεργασία με τη BCG, η οποία εξέτασε 2.300 εισηγμένες αμερικανικές εταιρείες και τα αποτελέσματά τους σε βάθος δεκαπενταετίας. Οι εταιρείες χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες: η μία (Leaders) περιλαμβάνει τις εταιρείες με χρηματιστηριακή αξία άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η άλλη (Challengers) τις εταιρείες με αξία χαμηλότερη των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κατάταξη βασίστηκε σε δύο κριτήρια: τη δυνητική μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας και την πραγματική δυνατότητα της εταιρείας να εκμεταλλευθεί το αναπτυξιακό δυναμικό της.

Σας παρουσιάζουμε τις 10 πρώτες εταιρείες της λίστας Future 50 στην κατηγορία Leaders. Πρόκειται για τις αμερικανικές εταιρείες μεγάλης χρηματιστηριακής αξίας με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό για το μέλλον.

1. Salesforce

Ο Marc Benioff, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, αντλεί έμπνευση για τη συνεχή έμφαση της εταιρείας στην καινοτομία από παντού – ακόμα κι από το ανενεργό ηφαίστειο πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η εξοχική του κατοικία στη Χαβάη. Και η αλήθεια είναι ότι η καινοτομία χαρακτηρίζει την καθημερινότητα της εταιρείας. Ο ίδιος ο Benioff έχει προωθήσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο (λογισμικό με συνδρομή), ένα νέο τεχνολογικό μοντέλο (διαδικτυακή αποθήκευση εφαρμογών πελάτη), κι ένα νέο μοντέλο φιλανθρωπίας (που βασίζεται στην παροχή προϊόντων, μετοχών και του χρόνου των εργαζομένων).

2. Tesla

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκίνητων του Elon Musk έχει μάθει να αφήνει πίσω της τον ανταγωνισμό σε κάθε στροφή της …κούρσας, εξασφαλίζοντας τεράστια κεφαλαιοποίηση (σχεδόν 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων) παρά τον μικρό σχετικά αριθμό αυτοκινήτων που έχει κατασκευάσει και τις ετήσιες πωλήσεις της που είναι σαφώς μικρότερες των πωλήσεων άλλων, παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η GM και η Ford. Οι καινοτομίες της Tesla περιλαμβάνουν νέους τρόπους πώλησης (χωρίς αντιπροσώπους), νέες τεχνολογίες (δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης με αυτόματο πιλότο) και νέους τρόπους χρηματοδότησης (όπου ο πελάτης πείθεται να αρχίσει την καταβολή χρημάτων πολύ πριν την παράδοση).

3. Facebook

Όλοι υμνούν την εταιρεία που πήρε μια απλή φοιτητική εφαρμογή και τη μετέτρεψε σε κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης, αλλάζοντας το τοπίο της διαφήμισης και της πληροφορίας. Η εταιρεία του ιδρυτή Mark Zuckerberg έχει επανειλημμένα δώσει έμφαση στην καινοτομία, εισάγοντας νέους τρόπους διαμοιρασμού προσωπικών μας ειδήσεων, φωτογραφιών, βίντεο, και περιεχομένου δημοσίου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, έκανε με επιτυχία τη μετάβαση από το desktop στην κινητή και εξαγόρασε και το Instagram σε τιμή ευκαιρίας. Πλέον, η Facebook κινείται δραστήρια και στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας με το Oculus Rift.

(Φωτογραφία: AP / Mark Lennihan)

Δείτε τις υπόλοιπες εταιρίες στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα