Γιαννίδης: Το λιμάνι του Πειραιά μπορεί πλέον να διεκδικήσει και παγκόσμια πρωτιά στις μεταφορές containers

ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Εγκαταστάσεις της Cosco.(Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Εγκαταστάσεις της Cosco.(Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ στην Cosco

Ικανοποιημένος για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γιαννίδης.

«Το λιμάνι του Πειραιά, που πολλές φορές καταλάμβανε περίοπτη θέση στις διεθνείς μαύρες λίστες των ναυτιλιακών μεταφορών, έχει πλέον τις βάσεις να διεκδικήσει όχι μόνον ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια πρωτιά στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Κίνα αποτελεί στρατηγικό εταίρο της χώρας μας και με όλες τις περιπέτειες της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει σταθερά να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Με τη λειτουργία της νέας προβλήτας το 2017, η εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων θα εκτιναχθεί στα 6,2 εκατ. teus από 3,7 εκατ. που είναι σήμερα", δήλωσε ο κ. Γιαννίδης.

Και πρόσθεσε: "To ανοιχτό ενδιαφέρον της Cosco στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, ο οποίος είναι κλάδος που βρίσκεται στην… εντατική τουλάχιστον την τελευταία 10ετία, αφήνοντας στην ανεργία και τη φτώχεια χιλιάδες εργαζομένους και αποστερώντας δισεκατομμύρια ευρώ από τους παράλληλους επιχειρηματικούς κλάδους, που θα μπορούσαν να έχουν αναπτυχθεί, καθώς και το ενδιαφέρον για το έργο ανάπτυξης του διεθνούς Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, προσδοκούμε να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο από το 2008, όταν άλλοι φορείς διατηρούσαν επιφυλάξεις και δεν μιλούσαν με ξεκάθαρα διατυπωμένες απόψεις όλα αυτά τα χρόνια, είχε σαφή θέση υπέρ της επένδυσης και με δημόσιες ανακοινώσεις είχε τονίσει ότι αυτή η επένδυση θα αποτελέσει πρόκριμα και για περισσότερες.

Ως άνθρωποι που ανήκουμε στον πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας και ως θεσμικός επιχειρηματικός φορέας θα δείξουμε κι εμείς από την πλευρά μας μηδενική ανοχή σε όποια κέντρα δεν επιθυμούν ελληνικές και ξένες επενδύσεις κι ανάπτυξη. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, τιμώντας την ιστορία της και διδασκόμενη από συμπεριφορές του παρελθόντος, οι οποίες και μας οδήγησαν στο σήμερα της φτώχειας και της ανεργίας του 27%. Όλα αυτά μας οδήγησαν στην… εξαγωγή 300.000 και πλέον Ελλήνων κι Ελληνίδων σε Ευρώπη και τρίτες χώρες, αλλά όχι σε ικανοποιητική παραγωγή και εξαγωγές. Ας διδαχθούμε επιτέλους από την ιστορία μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΛΠ: Αντιδράσεις Δρίτσα κατόπιν της πώλησης

Πόσο καλά ξέρουμε την Cosco;

Πουλήθηκε ο ΟΛΠ στην COSCO

ADVERTISING

SHARE: