Γιατί η πτήση της Emirates στην Νέα Υόρκη αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Guests gather at Carnegie Hall on Monday, March 13, 2017, in New York, to celebrate the Emirates' new Newark-Athens-Dubai service.  (Diane Bondareff/AP Images for Emirates Airline)
Guests gather at Carnegie Hall on Monday, March 13, 2017, in New York, to celebrate the Emirates' new Newark-Athens-Dubai service. (Diane Bondareff/AP Images for Emirates Airline) AP IMAGES FOR EMIRATES AIRLINE

Γιατί έχουν αναστατωθεί οι αμερικανικές αεροπορικές από την είσοδο της Emirates στην γραμμή Αθήνα Νέα Υόρκη

Αποστολή Νέα Υόρκη: Κωστής Χριστοδούλου

Η πολυσυζητημένη πτήση της Emirates που ενώνει την Αθήνα με την Νέα Υόρκη είναι γεγονός από την Κυριακή οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη απογείωση από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς το Newark. Οι τόνοι έπεσαν, οι απειλές για διαδήλωση κατά την υποδοχή της νέας πτήσης αποδείχθηκαν μια χλιαρή διαμαρτυρία περίπου 200 υπαλλήλων των αμερικανικών αεροπορικών και όλα δείχνουν ότι μετά από πέντε χρόνια Αθήνα και Νέα Υόρκη συνδέονται ξανά αεροπορικά όλο τον χρόνο.

"Δεν είναι πολλά πέντε χρόνια;" αναρωτήθηκε από το βήμα εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Emirates, στην Νέα Υόρκη ο Hubert Frank, regional manager της αεροπορικής για να αποσπάσει το χειροκρότημα των ομογενών που αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

" Η ομογένεια είναι θυμωμένη με την στάση των αμερικανικών εταιρειών που παρά τις παρακλήσεις μας δεν διατήρησαν την σύνδεση ανοιχτή όλο τον χρόνο" ανέφεραν στο news247 ομογενείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας.

Guests gather at Carnegie Hall on Monday, March 13, 2017, in New York, to celebrate the Emirates' new Newark-Athens-Dubai service.  (Diane Bondareff/AP Images for Emirates Airline)

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη "εάν θα πρέπει να περιγράφει σε δυο λέξεις η συγκεκριμένη πτήση, αυτές που ταιριάζουν καλύτερα είναι, Game Changer: Η συγκεκριμένη πτήση έρχεται να αλλάξει και να αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης σε όλους τους τομείς, από τον τουρισμό και το εμπόριο μέχρι την επανασύνδεση της ομογένειας με την πατρίδα". Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής, Δημήτριος ο οποίος με την σειρά του σε συζητήσεις με ομογενείς αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της επανασύνδεσης.

Guests gather at Carnegie Hall on Monday, March 13, 2017, in New York, to celebrate the Emirates' new Newark-Athens-Dubai service.  (Diane Bondareff/AP Images for Emirates Airline)

Την Κυριακή το μεσημέρι σε αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με αφορμή την επανέναρξη της πτήσης ο Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε «Η απευθείας σύνδεση Αθήνα - Νέα Υόρκη από την Emirates καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την αθηναϊκή αγορά, καθώς ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της πόλης και παρέχει στο επιβατικό κοινό νέες επιλογές και την εξαιρετική ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η Emirates. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών μεταξύ Αθήνας και ΗΠΑ σε ετήσια βάση -ο οποίος ενισχύεται σημαντικά από τη δυναμική ελληνο-αμερικανική κοινότητα- καταδεικνύει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δρομολογίου και αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του. Ευχόμαστε στην Emirates κάθε επιτυχία στην πρωτοποριακή επιχειρηματική κίνησή της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν διακοπεί η ετήσια απευθείας σύνδεση πριν από πέντε χρόνια διακινούνταν μέσω των δυο εταιρειών που πραγματοποιούσαν την πτήση περίπου 200.000 επιβάτες, για να πέσουν με την διακοπή στις 50.000 και να φθάσουν πέρυσι στους 700.000. Ο τελευταίος αριθμός αφορά τον συνολικό αριθμό των επιβατών μεταξύ ΗΠΑ και Αθήνας είτε με απευθείας πτήσεις είτε με ενδιάμεσους σταθμούς. Η ομογένεια εκτιμάται ότι αφορά στο 25% της επιβατικής κίνησης ανάμεσα στους δυο προορισμούς.

ADVERTISING

SHARE: