H (άγνωστη) μπύρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο

H (άγνωστη) μπύρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο

Μόνο μία από τις 10 μεγαλύτερες σε πωλήσεις στον κόσμο έχει ευρεία διανομή στην Ελλάδα

Έχουν περάσει πλέον 10 χρόνια από την στιγμή που η Bud Light έχει χάσει την πρώτη θέση ενώ πλέον οδεύει προς την τρίτη θέση. Στην κορυφή πλέον έχουν εδραιωθεί δύο άγνωστες μπύρες. Άγνωστες για τους περισσότερους από εμάς όχι όμως στην αγορά που δραστηριοποιούνται.

Ο λόγος για την Snow και την Tsingtao η οποίες κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις στην αγορά της Κίνας και αντίστοιχα του κόσμου με μερίδια 5,5% και 2,6% αντίστοιχα. Το 2005 η Snow δεν ήταν καν στην πρώτη δεκάδα όμως είδε μέσα σε μία δεκαετία τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 573%. Αντίστοιχα η Tsingtao ήταν στην δέκατη θέση το 2005 ενώ η Bud Light που ήταν στην κορυφή έχει χάσει μερίδιο 7% τα τελευταία χρόνια.

Η κινέζικη αγορά μπύρας έχει πάρει ήδη κεφάλι από την αμερικανική από το 2002 σε ότι αφορά τον όγκο και υπολογίζεται σήμερα ότι πλέον είναι διπλάσια. Σε αξία η Αμερική παραμένει ακόμη η μεγαλύτερη αγορά καθώς οι περισσότερες κινέζικες μπύρες είναι “νερουλά” φθηνά προϊόντα ικανά να σβήσουν την δίψα που προκαλούν τα καυτερά φαγητά.

Πέρα από τους Κινέζους που έχουν τέσσερις μπύρες στις πρώτη δεκάδα και τους Αμερικάνους με τρεις ιδιαίτερα ισχυροί είναι και οι Βραζιλιάνοι οι οποίοι με τις Skol και Brahma έχουν διπλή παρουσία. Μοναδική μπύρα από την Ευρώπη που έχει και ευρεία διανομή στην Ελλάδα είναι η Heineken η οποία με μερίδιο 1,6% στην παγκόσμια αγορά βρίσκεται στην 7η θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα