H DHL Express δημιούργησε το πλέον σύγχρονο hub στις Βρυξέλλες

H DHL Express δημιούργησε το πλέον σύγχρονο hub στις Βρυξέλλες

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας το νέο hub της DHL μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 42.000 αποστολές την ώρα

Τα εγκαίνια του hub της DHL Express στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών πριν από μερικές ημέρες ίσως και να αποτελέσουν το γεγονός της χρονιάς για τις ταχυμεταφορές στην Ευρώπη. Αυτό καθώς η δημιουργία του συγκεκριμένου hub – του 5ου μεγαλύτερου που διαθέτει η DHL Express – τετραπλασιάζει την χωρητικότητα και την δυναμική της εταιρείας στις Βρυξέλλες μιας και μπορεί να εξυπηρετεί έως και 42.000 αποστολές την ώρα.

Το νέο κέντρο που αποτελεί επένδυση ύψους 140 εκατ. ευρώ, και εκτείνεται σε 36.500 τ.μ., είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα logistics  και διαθέτει 60 εισόδους φορτηγών και 26 πλήρως αυτοματοποιημένα airlocks ενώ πρόσθεσε και επιπλέον 200 θέσεις εργασίας.

Η επιλογή των Βρυξελλών για την δημιουργία του hub δεν είναι καθόλου τυχαία από την DHL Express η οποία με την κίνηση αυτή στοχεύει όχι μόνο να διατηρήσει αλλά να διευρύνει την ηγετική της θέση στον κλάδο των logistics και των διεθνών ταχυμεταφορών.

Όπως ανέφεραν στελέχη της DHL Express στο NEWS 24/7, το οποίο εκπροσωπήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην τελετή εγκαινίων, το συγκεκριμένο hub λόγω θέσης προσφέρει συνδέσεις με εναέρια και χερσαία μέσα σε έναν ευρύ αριθμό ευρωπαϊκών προορισμών καθώς και απευθείας διηπειρωτικές συνδέσεις με Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στόχος είναι η νέα επένδυση να ωθήσει περαιτέρω το ηλεκτρονικό εμπόριο στο Βέλγιο αλλά και τις αποστολές στις γειτονικές χώρες. Όπως ανέφερε στην ομιλία του στα εγκαίνια ο Danny van Himste, επικεφαλής της DHL Express Βελγίου, οι online αγορές το 2017 στο Βέλγιο ανήλθαν σε 10 δισ. ευρώ. ποσό που είναι το χαμηλότερο σε κατα κεφαλή δαπάνη αν συγκριθεί με τις γειτονικές χώρες.

Το νέο hub είναι ένας σημαντικός κόμβος διαμετακόμισης για την DHL Express και για γειτονικές χώρες χώρες, καθώς πάνω από το 50% των πακέτων που φθάνουν στις Βρυξέλλες μεταφέρεται συνέχεια, σε άλλο προορισμό.

Για παράδειγμα και όπως φαίνεται και πιο πάνω η πλέον μεγάλη και σημαντική αγορά είναι αυτή της γειτονικής Γαλλίας. Πρόκειται για την 6η μεγαλύτερη στον κόσμο στις ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές οι οποίες εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν σε 81,7 δισ. ευρώ την περασμένη χρονιά ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. ευρώ το 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα