H ΙΚΕΑ διακρίθηκε στη φετινή διοργάνωση Red Dot Awards

H ΙΚΕΑ διακρίθηκε στη φετινή διοργάνωση Red Dot Awards
IKEA DELAKTIG

H ΙΚΕΑ, εταιρία του ομίλου FOURLIS, τιμήθηκε και φέτος στα Red Dot Design Awards, έναν από τους κορυφαίους θεσμούς βραβείων σχεδίασης παγκοσμίως.

Τα προϊόντα της IKEA που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση για τον πρωτοποριακό τους σχεδιασμό κερδίζοντας το βραβείο “product design”, είναι η σειρά DELAKTIG σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Tom Dixon, καθώς και οι προσόψεις ντουλαπιών κουζίνας, KUNGSBACKA.

Ο Mercus Engman, επικεφαλής σχεδιασμού στην ΙΚΕΑ, ανέφερε: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και περήφανοι που η ΙΚΕΑ διακρίθηκε στα φετινά Red Dot Awards. Και οι δύο σειρές αναδεικνύουν τον καινοτόμο σχεδιασμό της IKEA, που εκτός από το design δίνει έμφαση και στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Η σειρά KUNGSBACKA δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ η σειρά DELAKTIG είναι ευέλικτη έτσι ώστε να μπορεί κανείς να προσθέσει και να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα καναπέ βάσει των αναγκών του».

Οι προσόψεις ντουλαπιών KUNGSBACKA είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των σχεδιαστών της IKEA να φτιάξουν μια βιώσιμη πρόσοψη κουζίνας, η οποία βοηθά στην εξοικονόμηση πόρων του πλανήτη. Κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ξύλο και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, η σειρά KUNGSBACKA αναδεικνύει την καινοτομία της IKEA, ως προς την υψηλή σχεδίαση και το ξεχωριστό design, με γνώμονα την βιωσιμότητα και την προσιτή τιμή.

IKEA KUNGSBACKA

Η νέα σειρά DELAKTIG βραβεύτηκε χάρη στο πρωτοποριακό της σχεδιασμό, που προσαρμόζεται στην καθημερινή ζωή και συμβαδίζει απόλυτα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Συνδυάζοντας ιδιαίτερη αισθητική, ανθεκτικότητα και ελαφριά κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά, η ευέλικτη σειρά DELAKTIG της IKEA διακρίθηκε στα Red Dot Awards ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα του 2017.

Οι σειρές DELAKTIG και KUNGSBACKA θα παρουσιαστούν στο Red Dot Design Museum, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σύγχρονου σχεδιασμού, ενώ η τελετή βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Essen τον Ιούλιο του 2018.

H IKEA το 2016 έχει βραβευτεί ξανά στα αντίστοιχα βραβεία για την σειρά τραπεζιών LISABO και για τη φορητή επαγωγική εστία TILLREDA, ενώ το 2015 βραβεύτηκε για το φωτιστικό οροφής IKEA PS 2014, ένα σχέδιο του David Wahl.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα