Η απάντηση των Σέρβων για τα 40 εκατ. στη Μυτιληναίος

Η απάντηση των Σέρβων για τα 40 εκατ. στη Μυτιληναίος

Τοποθετήθηκε δια μέσου του υπουργού Ενέργειας της η κυβέρνηση της Σερβίας σε ότι αφορά στην δικαίωση της Μυτιληναίος από το Διεθνές Δικαστήριο

Λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του Διεθνούς δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η εταιρεία "Μυτιληναίος" κατά του Σερβικού κράτους η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας πήρε θέση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Άντιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση του σχεδιάζει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της διαιτητικής απόφασης για την διαμάχη της με τον ελληνικό βιομηχανικό όμιλο "Μυτιληναίος".

"Η Σερβία θα πρέπει να αποζημιώσει την 'Μυτιληναίος' για την ανευθυνότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να διατηρήσει την θετική της εικόνα" ανέφερε ο Άντιτς σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού της Σερβίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση αφορά την συνεργασία από το 1996 της "Μυτιληναίος" με την Σερβική εταιρεία RTB Bor, η οποία αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλουργικά και μεταλλευτικά συγκροτήματα εξόρυξης και παραγωγής χαλκού και ελέγχεται από το Σερβικό Δημόσιο. Το τελευταίο άρχισε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς την ελληνική εταιρεία από το 2004 έχοντας την νομική κάλυψη καθώς σε εθνικό επίπεδο φρόντιζε να προχωρεί σε διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Η "Μυτιληναίος" μετά από αυτή την στάση αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε διεθνής διαιτησία η οποία την δικαίωσε με αποζημίωση ύψους 40 εκατ. δολαρίων από τον Σερβικό κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αποζημίωση 40 εκατ. δολ. από την Σερβία στο Διεθνές Δικαστήριο

ADVERTISING

SHARE: