Η Cosmote φέρνει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας κοντά στις ψηφιακές τεχνολογίες

Η Cosmote φέρνει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας κοντά στις ψηφιακές τεχνολογίες

Με το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων της Cosmote, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις τεχνολογίες αφής, να πλοηγούνται στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιούν social media και εφαρμογές

Επεκτείνεται το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων χρήσης των ψηφιακών μέσων, που έχει στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, στον Δήμο Πειραιά και τον Δήμο Αμαρουσίου.

Με το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», το οποίο στηρίζει η Cosmote και υλοποιεί ο φορέας «50 και Ελλάς», οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις τεχνολογίες αφής (tablets), να πλοηγούνται στο internet, να χρησιμοποιούν τα social media και τις εφαρμογές (π.χ. χάρτες, ημερολόγιο), ώστε να μπορούν να ενημερώνονται καλύτερα, να επικοινωνούν με τον κόσμο και να οργανώνουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Στα μαθήματα του Πειραιά μπορούν να πάρουν μέρος και οι κάτοικοι από τον Δήμο Περάματος. Επίσης, το κέντρο του Αμαρουσίου θα φιλοξενήσει και τους κατοίκους των όμορων Δήμων Λυκόβρυσης - Πεύκης και Ηρακλείου. Ταυτόχρονα, τα μαθήματα συνεχίζονται στα εκπαιδευτικά κέντρα του Αγ. Δημητρίου -με τη συμμετοχή κατοίκων από τους όμορους Δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Δάφνης- και των Αγ. Αναργύρων -με συμμετοχές από τους Δήμους Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας. Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν για τους δημότες.

Από την αρχή του προγράμματος, το 2012, 2.500 άνθρωποι τρίτης ηλικίας έχουν γίνει «ψηφιακοί», ενώ φέτος υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τους 5.000. Το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» περιλαμβάνεται στις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης της COSMOTE.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον φορέα «50 και Ελλάς» στα τηλέφωνα 211-7100203 και 6987-221156.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Cosmote TV συμμετέχει στο 19ο ΦΝΘ με τρεις συμπαραγωγές

Πώς η Cosmote λύνει το πρόβλημα των κλήσεων με αδύναμο σήμα στο κινητό

Η Cosmote στρατηγικός συνεργάτης στον Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

ADVERTISING

SHARE: