Η Kraft 'πολιορκεί' την Unilever

Η Kraft 'πολιορκεί' την Unilever

Πρόταση για συγχώνευση με την Unilever κατέθεσε η διοίκηση της Kraft. Τι σημαίνει η πιθανή συνένωση δυνάμεων των δύο κολοσσών

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης η Kraft Heinz ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό ότι είχε καταθέσει στην διοίκηση της Unilever πρόταση για συγχώνευση η οποία απορρίφθηκε από την ευρωπαϊκή πολυεθνική.

Το φλερτ όμως των Αμερικανών δεν σταματάει εδώ καθώς στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν "ενώ η Unilever έχει αρνηθεί την πρόταση, ανυπομονούμε να εργαστούμε για την επίτευξη μίας συμφωνίας για τους όρους της συναλλαγής". Ήδη στις προσυνεδριακές συναλλαγές οι μετοχές και των δύο εταιρειών κινούνται έντονα ανοδικά.

Εάν τελικά η πολιορκία φέρει αποτέλεσμα θα μιλάμε για μία συνένωση δυνάμεων κορυφαίου επιπέδου καθώς η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της Unilever σήμερα υπολογίζεται σε 130 δισ. ευρώ ενώ της Kraft Heinz σε 100 δισ. ευρώ. Για υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης από κοινού (260 δισ. ευρώ) αγγίζουν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας σε σταθερές τιμές (289 δισ. ευρώ).

Σε ότι αφορά στο χαρτοφυλάκιο των δύο εταιρειών η Unilever η οποία έχει και έχει έντονη βιομηχανική παρουσία στην Ελλάδα (Ελαϊς, ΕΒΓΑ, Pummaro) διαθέτει σήματα όπως Skip, ΑΧΕ, Dove, Knorr, Algida ενώ από την πλευρά της η Kraft Heinz πέρα από τα ομώνυμα έχει στο χαρτοφυλάκιο της το τυρί Philadelphia και σειρά άλλων προϊόντων που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Αμερική. Βασικοί μέτοχοι της Kraft είναι ο Γουόρεν Μπάφετ και η βραζιλιάνικη 3G.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που οι Έλληνες θεωρούν ότι έχουν τα καλύτερα προϊόντα

13 προϊόντα που βγήκαν από το καλάθι της νοικοκυράς

ADVERTISING

SHARE: