Κέρκυρα: Εγκαίνια για ξενοδοχειακή επένδυση 110 εκατ. ευρώ

Κέρκυρα: Εγκαίνια για ξενοδοχειακή επένδυση 110 εκατ. ευρώ
Ξεκίνησε να λειτουργεί η ξενοδοχειακή επένδυση των 110 εκατ. ευρώ στην Κέρκυρα ikosresorts.com

Το υπερσύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα Ikos Dassia, αποτελεί την ατραξιόν της χρονιάς συνεισφέροντας στην οικονομία του τόπου

Η Κέρκυρα αποτελεί τον πλέον ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και είναι θέμα χρόνου να ανακτήσει την αίγλη της δεκαετίας της του 1970, τότε που το νησί των Φαιάκων μαζί με το Κάπρι και την Ίμπιθα, ήταν τα πιο δημοφιλή νησιά της Μεσογείου.

Στην Κέρκυρα, η τουριστική κίνηση αυξάνει χρόνο με τον χρόνο, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να συνδέουν απευθείας το νησί με το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα η British Airways, που εκτελεί πτήσεις από το Λονδίνο.

Στην Κέρκυρα, λοιπόν, έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια, με πιο χαρακτηριστική την επένδυση των 110 εκατ. ευρώ στο Ikos Dassia (πρώην Χανδρή), στην περιοχή Δασιά. Εντελώς ανακαινισμένο, φέρνει στο δημοφιλές νησί της Κέρκυρας το πολυβραβευμένο μοντέλο διακοπών Infinite Lifestyle των Ikos Resorts, προσφέροντας διακοπές πολυτέλειας all-inclusive, που περιλαμβάνει εκτός από τη διαμονή σε ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου και ασυναγώνιστες παροχές, όπως ελληνικές και διεθνείς γαστρονομικές επιλογές με υπογραφή βραβευμένων με αστέρια Michelin chef, 8 εστιατόρια, γαστρονομία βασισμένη σε εποχιακά τοπικά προϊόντα, mini bar με επώνυμα προϊόντα, λίστα κρασιών 300 ελληνικών και ευρωπαϊκών ετικετών, επιμελημένη από γνωστούς σομελιέ, 24ωρη υπηρεσία δωματίου και υπερπολυτελή spa με θεραπείες ειδικά σχεδιασμένες από την γνωστή εταιρία ομορφιάς Anne Semonin.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι το μόνο ξενοδοχείο που στο πακέτο των διακοπών, με το πρόγραμμα Dine out, περιλαμβάνει και γεύματα εκτός των εστιατορίων του ξενοδοχείου, με συμβεβλημένα εστιατόρια στο κέντρο της πόλης. Ο πελάτης απλά επιλέγει το εστιατόριο, χωρίς να πληρώσει τίποτα παραπάνω. Επίσης, με το πρόγραμμα Local Discovery, προσφέρεται η δυνατότητα περιήγησης στο νησί της Κέρκυρας, με ξεναγήσεις στη φύση του νησιού, τα αξιοθέατα και τα μουσεία του.

Με το επενδυτικό πρόγραμμα του ξενοδοχειακού ομίλου Sani Resort & Ikos Resorts, συνολικού ύψους 110 εκατομμυρίων, που ολοκληρώθηκε, δύο ιστορικά ξενοδοχεία της Κέρκυρας, τα οποία ο όμιλος απέκτησε το Νοέμβριο του 2016, ενώθηκαν σε μια ενιαία τουριστική μονάδα, 5 αστέρων, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής. Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 90 στρεμ. και αποτελείται από 411 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και βίλες, εστιατόρια, 650 μ. αμμώδη παραλία, 7 θερμαινόμενες πισίνες, αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ απέχει 12 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο και 10 χλμ. από το λιμάνι της Κέρκυρας. Το θέρετρο διαθέτει επίσης παιδικούς σταθμούς φύλαξης παιδιών και βρεφών ενώ προσφέρονται μια σειρά από ευκαιρίες διασκέδασης και αθλητικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, όπως ποδόσφαιρο, τένις, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις αλλά και πολλά περισσότερα.

Η Ikos Resorts, σε όλους τους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλον μέσα από τo πρωτοπόρo πρόγραμμα Ikos Green, ενώ παράλληλα στηρίζει την κοινωνική συνοχή και απασχόληση με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πέρα από το να προσθέσει μία ακόμη μονάδα υψηλού επιπέδου στην ελληνική τουριστική αγορά, η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται να στηρίξει ουσιαστικά και την τοπική κοινωνία, τόσο κατά τη φάση της κατασκευής, όπου απασχολήθηκαν 1000 περίπου άτομα, όσο και κατά τη φάση της λειτουργίας της νέας μονάδας, οπότε ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων ξεπερνάει ήδη τα 700 άτομα.

Τέλος, το Ikos Dassia στη Κέρκυρα έρχεται να προστεθεί στα Ikos Olivia και Ikos Oceania στη Χαλκιδική, τα οποία από τα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας τους κατέκτησαν την 1 και 3 θέση στη κατηγορία «Top All-Inclusive Resorts» στον κόσμο και στα φετινά Travelers’ Choice Awards του TripAdvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στο χώρο του παγκόσμιου τουρισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα