Μαρινόπουλος: Στα όρια τους οι εργαζόμενοι

Μαρινόπουλος: Στα όρια τους οι εργαζόμενοι
MotionTeam

Κινδυνεύει η εργασιακή ειρήνη που μέχρι σήμερα είχε πετύχει η διοίκηση της Μαρινόπουλος. Τι γίνεται με την καταβολή μισθών

Ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους που είχε η διοίκηση της Μαρινόπουλος στην πορεία της μετά την κατάρρευση ήταν και είναι οι εργαζόμενοι της. Πίστευαν, και αρκετοί από αυτούς ακόμη πιστεύουν ότι η οικογένεια Μαρινόπουλου θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την σωτηρία της αλυσίδας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Μάλιστα πριν ακριβώς από μία εβδομάδα, συγκεκριμένα μία ημέρα πριν από την εκδίκαση του αιτήματος της εταιρείας για προστασία από τους πιστωτές της, η Μαρινόπουλος είχε προχωρήσει σε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων όπου ένα από τα τέσσερα συμφωνηθέντα ανέφερε : Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Το παραπάνω φαίνεται ότι δεν τηρείται κατά γράμμα από την διοίκηση της εταιρείας η οποία μέχρι στιγμής οφείλει τα δεδουλευμένα Ιουνίου στους εργαζόμενους ενώ χθες το απόγευμα κατέβαλε το 40% του επιδόματος αδείας. Για την πλειονότητα των εργαζομένων πρόκειται για ένα ποσό των 200 ευρώ και κάτω, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις όπως αναφέρουν δεν μπορεί να καλύψει ούτε την πληρωμή βασικών λογαριασμών κοινής ωφέλειας.

Η καθυστέρηση ή η μην καταβολή των δεδουλευμένων είναι μία ωρολογιακή βόμβα στο ήδη καυτό δρόμο προς την 21η Σεπτεμβρίου καθώς η διοίκηση Μαρινόπουλος είχε δεσμευθεί στην συμφωνία με τους εργαζόμενους ότι:
σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω (σ.σ. μεταξύ των οποίων και η καταβολή των δεδουλευμένων όπως αναφέρεται πιο πάνω) δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών  των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Μέχρι στιγμής το Σωματείο των εργαζομένων που πέτυχε την πιο πάνω συμφωνία κρατά κλειστά τα χαρτιά του ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από αύριο τα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη στα οποία το “Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου Μαρινόπουλος στην Β. Ελλάδα” έχει προαναγγείλει 24ώρη απεργία και συγκέντρωση. Το παραπάνω σωματείο αξίζει να αναφερθεί θεωρείται “διασχιστικό” από το επίσημο σωματείο των εργαζομένων. Παράλληλα το κλαδικό σωματείο το Σάββατο έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε χώρους εργασίας της Μαρινόπουλος ώστε να συζητήσει τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινόπουλος: Πώς είναι να είσαι σε μία δουλειά που δεν έχει δουλειά
Μαρινόπουλος – εργαζόμενοι. Συμφωνία στο παρά πέντε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα