Μόλις 3 βιομηχανίες έχουν υπογράψει συμβάσεις προμήθειας με τη ΔΕΗ

Μόλις 3 βιομηχανίες έχουν υπογράψει συμβάσεις προμήθειας με τη ΔΕΗ
Δειλινό στην πόλη των Τρικάλων την Δευτέρα 23 Μαΐου 2106. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται σημαντικοί βιομηχανικοί πελάτες της ΔΕΗ, καθώς η υποχρέωση υπογραφής συμβάσεων δεν έχει εκπληρωθεί

Μπορεί το κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές να ανέφερε ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις προμήθειας της ΔΕΗ με τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές υψηλής τάσης, όμως η συγκεκριμένη υποχρέωση κάθε άλλο παρά έχει εκπληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου μόλις 3 βιομηχανίες είχαν υπογράψει συμβάσεις προμήθειας με τη ΔΕΗ, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη μια σειρά από σημαντικούς βιομηχανικούς πελάτες της ΔΕΚΟ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμβάσεις προμήθειας έχουν υπογραφεί από τον όμιλο της Βιοχάλκο, τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων και τη Μότορ Όιλ.

Αντίθετα άλλοι μεγάλοι βιομηχανικοί πελάτες όπως ο Τιτάνας, η ΑΓΕΤ καθώς και οι άλλοι βιομηχανικοί πελάτες υψηλής τάσης δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με τη ΔΕΗ.

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά και τις μειώσεις που εξήγγειλε η ΔΕΗ για τα τιμολόγια της χαμηλής τάσης, με την αιτιολογία ότι πλέον έχει βελτιωθεί η εισπραξιμότητα των ανεξόφλητων οφειλών, λειτουργούν οι ρυθμίσεις και η εταιρεία έχει αρχίσει να βελτιώνει τις χρηματοροές της και να περιορίζει τις προβλέψεις της.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει ερωτηματικό το τι μέλλει γενέσθαι με τις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχανικούς πελάτες, οι οποίοι επιμένουν στην εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας που μιλά για ελεύθερες διαπραγματεύσεις, τιμολόγια εξατομικευμένα με βάση το μεταβλητό κόστος παραγωγής της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ENERGYPRESS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα