Most Powerful Women: Αυτές τις πέντε γυναίκες καλό είναι να τις προσέξεις

Most Powerful Women: Αυτές τις πέντε γυναίκες καλό είναι να τις προσέξεις

Μπορεί να μην έφτασαν μέχρι την πρώτη δεκάδα της λίστας αλλά έχουν αφήσει το στίγμα τους στις εταιρείες των οποίων ηγούνται, επιλύοντας σύνθετα προβλήματα…

Στο πλαίσιο της νέας λίστας του Fortune για τις ισχυρότερες γυναίκες στις επιχειρήσεις το 2017, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένες περιπτώσεις οι οποίες αξίζει να προσέξουμε λίγο περισσότερο.

NO. 14 - SUSAN WOJCICKI

Most Powerful Women: Αυτές τις πέντε γυναίκες καλό είναι να τις προσέξεις

CEO, YouTube, Google, Alphabet, 49 ετών

Το YouTube βρέθηκε στο στόχαστρο την περασμένη άνοιξη, καθώς οι διαφημιστές ανακάλυψαν ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν πλάι σε προσβλητικό περιεχόμενο ενός από τους αστέρες της πλατφόρμας. Η Wojcicki διαχειρίστηκε το πρόβλημα με επιτυχία, κερδίζοντας εκ νέου κάποιους από τους πελάτες. Παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Apple και η Snap, οι οποίες ρίχνουν ζεστό χρήμα στο βίντεο streaming, το YouTube παραμένει ο βασιλιάς του χώρου.

NO. 16 - CATHY ENGELBERT

Most Powerful Women: Αυτές τις πέντε γυναίκες καλό είναι να τις προσέξεις

CEO, Deloitte, 52 ετών

Από τότε που η βετεράνος της Deloitte (31 χρόνια σε διάφορες θέσεις!) ανέλαβε το τιμόνι πριν από 2 ½ χρόνια, η εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών έχει επιτύχει έναν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης. Τα έσοδα της Deloitte αυξήθηκαν κατά 6% πέρυσι, σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, η εταιρεία προσέθεσε 6.000 νέους εργαζομένους στο προσωπικό της. Προτεραιότητα της Engelbert φέτος είναι η ανάδειξη της εταιρίας σε «καταλύτη καινοτομίας», μέσω στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Amazon.

NO. 30 - LEANNE CARET

Πρόεδρος και CEO, Defense, Space & Security, Boeing, 50 ετών

Η Caret αναδείχθηκε σε επικεφαλής του τμήματος Άμυνας, Διαστήματος & Ασφαλείας το 2016 – πρόκειται για μια γιγαντιαία εταιρική μονάδα με έσοδα 29,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση. Τα έσοδα του τμήματός της έχουν μειωθεί – εν μέρει λόγω μιας επιβράδυνσης στις μεγάλου μεγέθους παραγγελίες από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας. Και πάλι, όμως, τα λειτουργικά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 15% το πρώτο μισό του 2017, τοποθετώντας τη μετοχή της Boeing στην κορυφή των βιομηχανικών μετοχών του δείκτη Dow Jones βάσει απόδοσης.

NO. 36 - LYNNE DOUGHTIE

Most Powerful Women: Αυτές τις πέντε γυναίκες καλό είναι να τις προσέξεις

Πρόεδρος και CEO, KPMG ΗΠΑ, 54 ετών

Η Doughtie ανήλθε στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της KPMG ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2015. Από τότε, έχει διατηρήσει την εταιρεία σε σταθερά ανοδική τροχιά, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9,4% στα 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2016. Φέτος τον Ιανουάριο, ξεκίνησε η υλοποίηση της μεγαλύτερης κεφαλαιακής επένδυσης της KPMG με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων εκπαίδευσης και καινοτομίας στο Ορλάντο – ένα έργο συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΝΟ. 38 - JULIE SWEET

Most Powerful Women: Αυτές τις πέντε γυναίκες καλό είναι να τις προσέξεις

CEO, North America, Accenture, 49 ετών

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Accenture στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκε κατά 11%, με έσοδα 15,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά το πρώτο έτος της θητείας της Sweet ως επικεφαλής της εταιρείας στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Τον Φεβρουάριο, δημοσιοποίησε το σχέδιό της για τη δημιουργία «κέντρων καινοτομίας» και 15.000 νέων θέσεων εργασίας σε 10 πόλεις των ΗΠΑ. Επίσης, η Sweet δεσμεύτηκε ότι θα δαπανηθούν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 για την κατάρτιση του προσωπικού της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FORTUNEGREECE:

Η Ελληνίδα που «τρέχει» τη συμφωνική ορχήστρα του Μαϊάμι
Πόσοι άνθρωποι θα ζουν στο φεγγάρι το 2040
Ryanair: Ζητάμε και πάλι ειλικρινά συγνώμη από τους πελάτες μας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: