Νέα πυρά Fraport για τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Snapshot from Thessaloniki, Greece. /       .
Snapshot from Thessaloniki, Greece. / . ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Οι ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έσπειραν ξανά διαμάχη μεταξύ της Fraport και του Ελληνικού Δημοσίου, για τα έργα στο αεροδρόμιο

Οσο δεν ολοκληρώνονται τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και τη στιγμή που υπάρχουν ζητήματα με ακυρώσεις πτήσεων, τόσο θα υπάρχουν θέματα μεταξύ της Fraport, της εταιρείας που έχει αναλάβει να ανακατασκευάσει και να λειτουργήσει το αεροδρόμιο και του Ελληνικού Δημοσίου που έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκτελέσει ορισμένα, σημαντικά έργα.

Σήμερα, οι νέες ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από διεθνή αεροπορική εταιρεία, έδωσαν λαβή στη Fraport προκειμένου να εκδώσει νέα ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι “οι σημερινές ακυρώσεις επιβεβαίωσαν τις έντονες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η Fraport Greece, οι τοπικές αρχές, τοπικοί τουριστικοί φορείς και αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση των έργων στο αεροδρόμιο από το Δημόσιο και την ακόλουθη μείωση της κίνησής του.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες αυτές, η Fraport Greece πρότεινε μία σειρά λύσεων που θα επέτρεπαν την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου. Το Δημόσιο, όπως ήταν δικαίωμά του, αποφάσισε ότι τα έργα έπρεπε να υλοποιηθούν. Η Fraport Greece παρέχει στον ανάδοχο του έργου κάθε βοήθεια που απαιτείται για την ταχεία και ασφαλή ολοκλήρωση των έργων.

Όλα τα θέματα που αφορούν στη χρήση του τροχόδρομου «F», ως διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης για τις πτήσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία», είναι αρμοδιότητα της ΥΠΑ, όπως επίσης είναι και η ενημέρωση προς τις αεροπορικές εταιρίες – κάτι που έκανε με την έκδοση NOTAM. Επίσης με επίσημη ανακοίνωσή της στις 24.11.2017, η ΥΠΑ πιστοποίησε τη χρήση του τροχόδρομου 10L- 28R ως κύριο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου.”

(Φωτό: sooc.gr)

ADVERTISING

SHARE: